Sinoptikas: naktį į ketvirtadienį vairavimo sąlygos – ypač pavojingos

Prieš 1 metus 73

Kelininkai įspėja, kad dėl buvusio ar besitęsiančio sniego eismo sąlygos daug kur sudėtingos. Vairuotojai raginami būti itin atidūs. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikas Tadas Kantautas sako, kad ypač atsargiems reikėtų būti vairuotojams šiaurės vakarų Lietuvoje.

„Šiuo metu didesnėje šalies dalyje sninga, gausiau šiauriniuose ir vakariniuose rajonuose. Iš pietinės šalies dalies gausesnis sniegas jau iškeliavo, tačiau per pastarąsias kelias valandas daug kur sniego danga pastorėjo 1-3 centimetrais. Dabar sniego danga storiausia šiaurės rytiniuose rajonuose – 10-14 centimetrų, o Žemaitijoje – ir dar daugiau, ten sniego danga daug kur siekia 10-17 centimetrų“, – LRT RADIJUI situaciją šalyje apibūdina T. Kantautas.

Pasak sinoptiko, krituliai iš šalies nepasitrauks, o pavojingiausios sąlygos turėtų susidaryti Klaipėdos, Tauragės, Telšių, Šiaulių ir Panevėžio apskrityse.

„Ten krituliai bus intensyviausi, kai kur tikėtini ir smarkūs krituliai, daugiausia sniegas, gali formuotis šlapio sniego apdraba, ir dėl kritulių eismo sąlygos taip pat bus pavojingos“, – tikina jis.

Pasak T. Kantauto, pietinėje šalies dalyje turėtų būti mažiau kritulių.

Pavojingų reiškinių netrūks – kai kuriuose rajonuose formuosis plikledis, lijundra.

„Pačios sudėtingiausios eismo sąlygos turėtų būti šiaurės vakarinėje šalies dalyje“, – apibendrina LHMT sinoptikas.

Šią naktį temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos.

Daugiau – specialioje LRT.lt orų skiltyje.

Skaityti visą pranešimą