Šimašius skelbia apie duris atvėrusį Lazdynų baseiną

Prieš 1 metus 63

Vasario 14 dieną Vilniuje duris oficialiai lankytojams atveria naujasis Lazdynų baseinas – savo feisbuke skelbia meras Remigijus Šimašius.

„Visi žinome, kad tai nebuvo lengva. Tačiau atkaklumas daro savo – Lazdynų baseinas nuo šiandien jau priima lankytojus, ruoškitės maudymosi kostiumus!

Pasidairykit, kaip jis atrodo (nekantrauju sulaukti rytojaus, kai jis jau bus pilnas žmonių). Kas man asmeniškai daro įspūdį:

- be abejo, pajėgumai – 10 takelių penkiasdešimties metrų plaukimo baseinas, plius 8 takeliai dvidešimt penkių metrų nardymo baseine,

- šuolių į vandenį bokštelis ir kilnojamas šio baseino dugnas,

- vienintelis Lietuvoje 10 metrų aukščio bokštas šuoliams į vandenį

vandens minkštinimas/retinimas oro burbuliukais ten, kur įšokama nuo tiltelio (žinau, kad gal nedidelis stebuklas, bet man kaip nešuolininkui paliko įspūdį),

- automatinė skendimų identifikavimo sistema per išmaniąsias apyrankes“, – rašo R. Šimašius.

LRT.lt primena, kad Lazdynų baseino renovacijos darbai prasidėjo dar 2017 metais, o po dviejų metų sustojo, nes bankrotą paskelbė pagrindinė penkių įmonių grupės įmonė „Irdaiva“.

Anot Vilniaus savivaldybės, dėl šio įvykio statybos darbai iš viso pabrango apie 10 mln. eurų.

Vicemeras Valdas Benkunskas sausį atskleidė, kad Vilniaus savivaldybė kreipėsi į teismą ir sieks prisiteisti 8,6 mln. eurų žalos atlyginimo.

Skaityti visą pranešimą