„Šiauliai“ pasikvietė austrą ir išsaugojo serbą

Prieš 1 metus 81

Puolėjų grandį „Šiaulių“ klube papildys Austrijoje gimęs, bet ir JAV pilietybę turintis Bryce'as Douvieras. 30 metų ir 201 cm ūgio krepšininkas praėjusiame sezone rungtyniavo Liuleo „Lulea“ ekipoje.

Švedijos krepšinio lygoje austras per 31 minutę vidutiniškai rinko 18,3 taško, atkovojo 8,4 atk. kamuolio, atliko 2,2 rezultatyvaus perdavimo bei fiksavo 19,3 naudingumo balo vidurkį.

„Nepavykus išlaikyti Armwoodo, į jo vietą norėjosi atrasti panašaus stiliaus žaidėją. Paieškos tikrai buvo nelengvos, bet tikime, kad naujokas atitiks trenerio filosofiją. Bryce'as atvyksta labai motyvuotas ir laukiantis iššūkių. Su savo sprogstama jėga jis tikrai suteiks komandai energijos bei universalumo gynyboje“, – mintimis apie naujoką pasidalino klubo direktorius Donatas Slanina.

Nuo 2017 m. B.Douvieras atstovauja Austrijos nacionalinei rinktinei FIBA atrankos „languose“.

2018 m., rungtyniaudamas Salonikų „Aris“ komandoje, dalyvavo FIBA Čempionų lygoje, kurioje per 23 minutes rinko 7,3 taško bei 8,3 atšokusio kamuolio.

Be Graikijos ir Švedijos, krepšininkas yra rungtyniavęs Portugalijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Italijoje bei Lenkijoje.

Taip pat šiauliečiai paskelbė, kad sudėtyje lieka 29 metų 207 cm ūgio Nemanja Bezbradica.

„Vienas iš pagrindinių tarpsezonio tikslų buvo išsaugoti kuo daugiau branduolio žaidėjų. Suprantama, kad po gero praėjusio sezono kai kurių krepšininkų vertė pakilo ir visų išlaikyti nepavyks. Tęstinumas mums labai svarbus, tad Bezbradica ir lietuviai – Stankevičius, Varnas, Sabeckis bei Staniulis, kurie pripratę prie trenerio ir sistemos sezono pradžioje ir atrankoje į FIBA čempionų lygą turės svarbius vaidmenis. Tikiu, kad ateinantį sezoną Nemo bus dar svarbesnė mūsų dalis“, – apie liekantį krepšininką pakomentavo D.Slanina.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) aukštaūgio statistika siekė 7,1 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 6 naudingumo balus per 14 minučių.

„Ilgoji pertrauka“: Brazdeikis „Žalgiryje“, „Ryto“ pinigai ir derybos su Baldwinu, Šakičiaus sugrįžimas bei „Šiaulių“ išgąstis dėl dviejų lyderių

Skaityti visą pranešimą