Šią savaitę Vilniaus sankryžose vykdomi specialūs reidai: vairuotojai raginami prisiminti KET, antraip gresia baudos

Prieš 1 metus 109

Siekiant atkreipti vairuotojų ir pėsčiųjų eismo dalyvių dėmesį į eismo saugumo svarbą ir būtinybę laikytis Kelių eismo taisyklių nuostatų, taip pat sumažinti eismo įvykių, kuriuose nukenčia pėstieji, skaičių, šių metų spalio 24–28 d. Vilniaus miesto teritorijoje organizuojama tikslinė policinė prevencinė priemonė „Pėstieji“.

Šviesoforų reguliuojamose pėsčiųjų perėjose, kur šviesoforo signalai leidžia vairuotojui sukti į dešinę prieš tai praleidus pėsčiuosius ir dviratininkus, Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus 1-ojo poskyrio pareigūnai kontroliuos, kaip vairuotojai vykdo Kelių eismo taisyklėse nustatytas vairuotojų pareigas pėstiesiems. Kelių eismo taisykles pažeidusiems vairuotojams bus taikomos administracinio ir prevencinio poveikio priemonės, pasiūloma galimybė pasikartoti Kelių eismo taisykles.

Bus kontroliuojami ne tik vairuotojai, bet ir pėstieji eismo dalyviai, nes jie, kaip ir vairuotojai, privalo laikytis visų būtinų atsargumo priemonių, nekelti pavojaus savo ir kitų eismo dalyvių saugumui, paisyti Kelių eismo taisyklėse nustatytų pareigų pėstiesiems. Pėstiesiems būtinas atidumas, apdairumas ir įžvalga, kad vairuotojas pastebėjo ir ketina praleisti. Šviesoforu reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje užsidegus žaliam šviesoforo signalui, nereiktų pervertinti savo saugumo ir prieš žengiant į perėją apsidairyti.

Vilniaus miesto policijos komisariatų Veiklos skyrių bendruomenės pareigūnai ir policijos rėmėjai komisariatų veiklos teritorijoje, intensyviu pėsčiųjų eismu pasižyminčiose nereguliuojamose ir reguliuojamose pėsčiųjų perėjose ir jų prieigose, kontroliuos, kaip pėstieji pėsčiųjų perėjose vykdo Kelių eismo taisyklių reikalavimus, o pažeidusiems asmenims taikys administracinio ir prevencinio poveikio priemones.

Bus bendraujama su pėsčiaisiais – primenamos pėsčiųjų pareigos (važiuojamosios kelio dalies perėjimas nustatytose vietose, šviesoforų signalų paisymas, privalomas atšvaitų naudojimas tamsiuoju paros metu ir kt.), išaiškinamos neatsakingo elgesio pasekmės bei Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse numatyta administracinė atsakomybė.

Vilniaus apskr. policija prašo transporto priemonių vairuotojų būti atidesniems, paisyti Kelių eismo taisyklėse nustatytos važiavimo per šviesoforu reguliuojamas sankryžas tvarkos, praleisti pėsčiuosius, einančius per reguliuojamas ar nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas.

Skaityti visą pranešimą