Sezoną pabaigęs, tačiau komanda besididžiavęs Sabonis: mūsų laukia daug gerų dalykų

Prieš 11 mėnesius 79

Domanto Sabonio atstovaujama Sakramento „Kings“ ekipa baigė įsimintiną sezoną NBA lygoje. Pirmą kartą nuo 2006 metų į atkrintamąsias patekusi komanda septintose Vakarų konferencijos ketvirtfinalio rungtynėse nusileido titulą ginančiai San Fransisko „Warriors“. Po mačo lietuvis pabrėžė, kad didžiuojasi visa organizacija ir tikisi kitais metais grįžti dar stipresnis.

„Didžiuojuosi šia komanda: žaidėjais, treneriais, visa organizacija. Didžiuojuosi tai, ką mums pavyko pasiekti. Visgi akivaizdu, kad šiandien yra sunku, nes buvome arti to, kad žengtume į kitą etapą, tačiau to neišpildėme. Turime tai panaudoti kaip motyvaciją ir toliau konstruoti komandą bei žaidimą“, – po mačo kalbėjo D. Sabonis.

Lemiamas rungtynes savo namų tvirtovėje „Kings“ Stepheno Curry vedamai „Warriors“ pralaimėjo rezultatu 100:120 (31:30, 27:26, 23:35, 19:29).

Pasak lietuvio, viena pagrindinių pralaimėjimo priežasčių buvo neatkovoti kamuoliai antroje mačo pusėje.

— Sacramento Kings (@SacramentoKings) April 30, 2023

„Manau, kad kovojome viso mačo metu, tačiau į trečiąjį kėlinį jie išėjo kur kas geriau nusiteikę. Antroje mačo pusėje buvome agresyvesni, nes žinojome, kad jie mėto tritaškius, tačiau „Warriors“ atkovodavo visus atšokusius kamuolius ir laimėdavo tokiose situacijose. Dėl šios priežasties jie turėjo žymiai daugiau atakų, todėl žaidžiant prieš tokią komandą tokiu atveju tampa dar sudėtingiau“, – pridūrė lietuvis.

D. Sabonis iš viso žaidė 37 minutes, per kurias pelnė 22 taškus (10/15 dvit., 0/1 trit., 2/6 baud.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, kartą suklydo ir 4 kartus prasižengė. Lietuvis buvo rezultatyviausias savo komandos gretose, tiesa, 16 taškų D. Sabonis pelnė dar pirmoje rungtynių pusėje.

Sabonis put him in the weight room 💪 😤#FeelTheRoar pic.twitter.com/szI7wUN9eX

— Sacramento Kings (@SacramentoKings) April 30, 2023

Tikrąjį šou žūtbūtiniame mače surengė keturis kartus NBA čempionas S. Curry. 35-erių snaiperis per 38 minutes įmetė net 50 taškų (13/20 dvit., 7/18 trit., 3/5 baud.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir pagerino net keletą rekordų. Po tokio jo pasirodymo varžovui pagarbą atidavė ir aukštaūgis iš Lietuvos.

„Jis yra vienas geriausių krepšininkų. Ateiti į septintąsias rungtynes ir žaisti tokį krepšinį... Turėjome atiduoti viską, kad jį pristabdytume. Tokiu būdu mėginome susikurti geriausią šansą iškovoti pergalę“, – S. Curry fenomeną septintosiose ketvirtfinalio rungtynėse akcentavo Sakramento komandos lyderis.

Lietuvis taip pat išskyrė, kad šį sezoną komanda turėjo nuostabų laiką. Pasak lietuvio, būtent todėl ir jautėsi, kad galima sukurti ir dar kažką įspūdingesnio.

Sabonis powers through the lane and finishes with finesse 👑 #FeelTheRoar pic.twitter.com/WnQ7TX2q7R

— Sacramento Kings (@SacramentoKings) April 30, 2023

„Visą sezoną turėjome itin smagų laiką kartu su miestu ir į areną susirinkusiais sirgaliais. Ypač namuose šį sezoną turėjome šansą pasiekti kažką tai įspūdingo. Skaudu, kad nepavyko“, – kalbėjo D. Sabonis.

Galiausiai jis apibendrino, kad šį sezoną Sakramento ekipa pasiekė labai daug ir žengė didelį žingsnį į priekį. D. Sabonio teigimu, šį jausmą dabar reikia išnaudoti kaip motyvaciją ir vasaros metu dar labiau patobulėti.

„Šį sezoną mes pasiekėme daug, bet tai yra tik pirmasis žingsnis. Mūsų laukia dar daug gerų dalykų. Jausmą, kurį jaučiame dabar, turime išnaudoti kaip motyvaciją ir nukreipti į šią vasarą bei kitą sezoną sugrįžti dar stipresniems“, – apibendrino lietuvis.

Skaityti visą pranešimą