Šeštadienio popietę – liūtis Vilniuje: apsemta Savanorių pr. dalis, gausių kritulių debesys slenka į kitus miestus

Prieš 1 metus 88

Šeštadienio popietę sostinę užklupo sinoptikų žadėta stipri liūtis su perkūnija. Netrukus socialiniuose tinkluose ėmė plisti informacija apie Savanorių pr. gatvės dalį, kuri – gerokai apsemta. Žmonės raginami rinktis kitus maršrutus. Tai matyti ir „JUDU“ miesto šviesoforų stebėjimo kamerose.

Susidariusiose spūstyse matyti ne tik automobiliai, bet ir viešojo transporto priemonės. Kol kas nėra aišku, kodėl ši gatvės dalis buvo apsemta.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) savo feisbuko paskyroje informuoja, kad 13:15 val. aktyviausių debesų juosta slinko per Alytaus, Vilniaus ir Utenos apskritis, griaudžia perkūnija, Utenoje užfiksuotas smarkus lietus.

„Susiformavusi sistema juda į šiaurę, šiaurės rytus. Artimiausiomis valandomis perkūnija ir toliau griaudės minėtose apskrityse, vietomis numatomas smarkus lietus. Perkūnijos metu galimi 15-20 m/s vėjo gūsiai. Nemažai lietaus nešanti juosta slenka ir per Kauno bei Marijampolės apskritis, čia taip pat vietomis numatomas smarkus lietus. Primename, kad šią informaciją neramesnėmis dienomis budintis sinoptikas talpina meteo.lt pagrindiniame puslapyje“, – rašoma įraše.

LRT.lt primena, kad kaip LRT RADIJUI ryte sakė LHMT sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė, šeštadienį per šalį gana sparčiai keliaus šaltasis atmosferos frontas, to fronto debesys nuo ryto keliauja per vakarinius šalies rajonus. Dieną bus nepastoviai debesuota, visoje šalyje numatomos trumpos liūtys, vietomis jas palydės perkūnija. Perkūnijos tikimybė didesnė rytiniuose šalies rajonuose popietės valandomis.

Tikėtina, kad kai kur lietus gali būti smarkus, su juo gali iškristi ir kruša. Vėjas pakryps iš vakarų, šiaurės vakarų, bus vidutinio stiprumo, bet per perkūniją vietomis numatomi staigūs vėjo sustiprėjimai iki 15–20 m/s. Temperatūra vakarinėje šalies dalyje kils iki 19–24 laipsnių, o rytų ir pietryčių Lietuvoje kai kur oras spės įkaisti iki 25–28 laipsnių šilumos.

Užfiksavote liūtį Vilniuje? Dalinkitės nuotraukomis portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą