Šeštadienį vidurdienį – atminimo akcija žuvusiam Vilniaus GMP vairuotojui

Prieš 1 metus 76

Šeštadienį 12.00 val. visos Vilniaus GMP brigados Dimitrijaus Alimovo atminimą pagerbs 1 minutei įjungdamos garsinius signalus ir mėlynos spalvos švyturėlius, rašoma pranešime žiniasklaidai. Kiek vėliau pranešta, kad prie akcijos jungiasi ir kitų miestų brigados.

„Prašome visuomenės supratimo ir palaikymo. Naujojoje Vilnioje elektros nutrenktą vaikiną gelbėjęs Vilniaus miesto greitosios pagalbos paramedikas D. Alimov taip pat patyrė galingą elektros smūgį ir nuo patirtų sužalojimų mirė. Be tėčio liko du paaugliai. Dimitrijui tebuvo vos 36-eri“, – primenama pranešime.

„Sustabdyti įprasto darbo negalime, todėl vienos vietos, kur vyks akcija nėra. Pagal galimybes, dispečerinei davus ženklą, sirenas įjungs visos komandos, kad ir kur mieste tuo metų būtų“, – LRT.lt sakė Vilniaus GMP stoties viešųjų ryšių vyriausioji specialistė Dalia Bacevičienė.

Kaip skelbta, pirmadienį V. Kojelavičiaus gatvėje, geležinkelio stoties teritorijoje, 17-metis vaikinas, užlipęs ant traukinio vagono, prisilietė prie aukštos įtampos laido ir patyrė elektros iškrovą, nuo jos užsidegė drabužiai.

Greitosios medicinos pagalbos darbuotojas, norėdamas suteikti nukentėjusiajam pirmąją pagalbą, užlipo ant traukino vagono ir taip pat patyrė elektros iškrovą. Netekęs sąmonės, vairuotojas nukrito nuo vagono.

Įvykio vietoje buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 45 metų pareigūnas, gesindamas degantį greitosios pagalbos darbuotoją, nudegė rankos plaštaką.

Nepilnametis ir greitosios pagalbos darbuotojas dėl daugybinių kūno nudegimų buvo paguldyti į ligoninę. Policininkas po medicinos pagalbos suteikimo gydomas ambulatoriškai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja trečiadienį BNS sakė, kad policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas dėl neatsargumo sunkiai sužalojo ar susargdino du ar daugiau žmonių, pažeisdamas teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Skaityti visą pranešimą