Šeštadienį baikeriai atidarė sezoną: sakurų ir Neries fone – gausybė plieninių žirgų

Prieš 2 metus 137

Gegužės 7-ąją, šeštadienį, į sezono atidarymo šventę Vilniuje susirinko šimtai baikerių ir jiems prijaučiančiųjų. Sakurų fone, Upės gatvėje, netrūko motociklų griausmo, odinių kostiumų ir įspūdingų plieninių žirgų. Nuo pat ryto prie Baltojo tilto netilo muzika, vyko motoakrobatų pasirodymai, o viską vainikavo motociklų kolona, išvažiavusi į sostinės gatves garbės ratui.

Kaip LRT.lt pasakojo vieno pirmųjų Lietuvoje motociklininkų klubo „Crazy in the dark“ narys, Vilniaus regiono motociklistų sezono atidarymo organizatorius Kernius Stankūnas, šio renginio tikslas yra ne tik suburti baikerių bendruomenę, bet kartu pranešti kitiems eismo dalyviams, jog motociklininkai jau aktyviai dalyvauja eisme.

„Mes ir norime motociklų sezono atidarymo renginiu visiems vairuotojams pasakyti, pranešti žinutę, kad mes išvažiuojame į kelius, kad mus matytų. Tereikia tik tolerancijos, nieko daugiau. Jeigu mes vieni kitus matysime, tikrai viskas bus šaunu“, – sakė jis.

K. Stankūnas pabrėžė, kad kartu tai galimybė jaunajai motociklininkų kartai parodyti pavyzdį, kodėl svarbu atsakingai dalyvauti eisme ir kaip tą daryti tinkamai.

„Jaunimas kartais pagadina mums reputaciją, todėl mes ir stengiamės su ta pačia sezono pradžia parodyti kolonos važiavimo kultūrą, stengiamės gražiai elgtis kelyje ir dalyvauti eisme, kaip pridera. Mes norime būti pavyzdys, stengiamės juo būti. Ir aš labai tikiuosi, kad jie tą mato“, – kalbėjo pašnekovas.

Daugiau akimirkų iš renginio – LRT.lt fotogalerijoje.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą