Šeškinės prekybos centre planuojami pokyčiai

Prieš 11 mėnesius 71

Nuo 2022 rugsėjo iki 2023 m. sausio mėn. „Vilniaus planas“ kartu su įsitraukusiais gyventojais aiškinosi, kokios Šeškinės centro ateities nori jos gyventojai. Poreikiai analizuoti pasitelkiant ekskursiją-pasivaikščiojimą po teritoriją, kurią vedė patys gyventojai; internetinę apklausą (736 respondentai) ir kūrybines dirbtuves. 

Remiantis diskusijų su visuomene rezultatais planuojama Šeškinės visuomeninio ir prekybos centro atgaivinimo vizija. Siūloma, kad Šeškinės centras toliau vystytųsi kaip rajono siela ir širdis, kur gyvuoja smulkusis verslas, mezgasi bendruomenės tarpusavio ryšiai bei norisi sustoti puodeliui kavos. Siūlomos vizijos įgyvendinimui numatyti trumpos (iki 2025 m.) ir ilgos trukmės (iki 2030 m.) veiksmai, kuriais turėtų būti įgyvendinami pokyčiai. 

Pokyčiai siūlomi keturiose prioritetinėse vietose: požeminėje perėjoje, turguje, pėsčiųjų takuose ir pastatuose:

Požeminėje perėjoje artimiausiu metu siūloma laikinomis priemonėmis spręsti opiausias perėjos problemas – palengvinti gyventojų judėjimą įrengiant papildomus turėklus, atnaujinti dangas, spręsti vandens sankaupas ir pakeisti pasenusius apšvietimo stulpus prie Šeškinės poliklinikos. Ilgalaikėje perspektyvoje siūloma svarstyti antžeminės perėjos įrengimą arba ruošti kapitalinio remonto projektą, kuriuo būtų humanizuojama esama erdvė pritaikant universalaus dizaino principus. 

Šeškinės turguje – artimiausiu metu spręsti chaotiškos turgaus plėtros problemą, ilguoju – paruošti turgaus reorganizavimo strategiją. 

Pėsčiųjų takuose – atnaujinti laiptų dangas, įrengti turėklus ir daugiau poilsiui skirtų suoliukų, papildyti želdinių zonas.

Didžioji dalis nagrinėjamoje teritorijoje esančių pastatų priklauso privačiam verslui – nekilnojamo turto vystytojams UAB „Baltiches Haus“. Tad pokyčiai šioje dalyje daugiausiai priklauso nuo pastatų savininko iniciatyvos. Pokyčių mastą taip pat apspręs ir ateityje nustatomos pastatų vertingosios savybės, kadangi Šeškinės visuomeninis ir prekybos centras ir jame esantys pastatai įtraukti į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą. 

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą