Sensaciją sukūriosios Saudo Arabijos rinktinės strategas: žvaigždės buvo mums palankios

Prieš 1 metus 101

Saudo Arabijos rinktinė pasaulio futbolo čempionate sukūrė vieną iš didžiausių visų laikų sensacijų – rezultatu 2:1 palaužė Argentinos futbolininkus su Lioneliu Messi priešakyje.

Nors pirmąjį rungtynių įvartį po skirto 11 metrų baudinio pelnė L. Messi, tačiau Saudo Arabija nepasidavė ir galiausiai sugebėjo pelnyti du įvarčius bei išplėšti pergalę.

„Visos žvaigždės buvo mums palankios, tačiau nepamirškite, kad Argentina vis dar yra fantastiška komanda. Tai futbolas, kartais gali nutikti visiškai beprotiškų dalykų. Galime tiesiog gerai atšvęsti 20 minučių ir viskas, dar liko dvejos rungtynės. Kai atvyksti į pasaulio čempionatą, reikia tikėti savimi, futbole gali nutikti visko“, – po rungtynių kalbėjo „Eurosport“ cituojamas Saudo Arabijos rinktinės strategas Herve Renardas.

Strategas taip pat spėjo, kad argentiniečiams šiose rungtynėse tiesiog galėjo trūkti motyvacijos.

„Kartais varžovai neturi pačios geriausios motyvacijos, tai yra normalu, taip nutiko ir mums, kai žaidėme su silpnesnėmis komandomis. Kai kurie žmonės nesupranta, bet galite įsivaizduoti, kad žaidžiant prieš Saudo Arabiją motyvacija nėra tokia pati kaip žaidžiant prieš Braziliją“, – teigė H. Renardas.

Priminsime, kad Saudo Arabija FIFA reitine užima tik 51-ą vietą, o Argentina rikiuojasi 3-ia. Beje, argentiniečiai panašiu stiliumi yra pralaimėję pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes 1990 m. prieš Kamerūną, tiesa, tais metais pasiekė finalą.

Nepaisant to, argentiniečiams šis pralaimėjimas turėtų būti išties skaudus, nes Saudo Arabijos rinktinė sugebėjo nutraukti 36-erių Argentinos rinktinės pergalių seriją.

Kitas rungtynes Argentina žais lapkričio 26 dieną, kai susitiks su Meksikos futbolininkais.

Skaityti visą pranešimą