Sekmadienį moterys kviečiamos į bėgimo ir ėjimo iššūkį: vienu metu renginys vyks mažiausiai 7 miestuose

Prieš 1 metus 80

Kovo 12 d. sekmadienį Vilniuje, Kaune, Jonavoje, Gargžduose, Panevėžyje, Radviliškyje, taip pat Portugalijos sostinėje Lisabonoje rinksis moterys, kurios bėgs ir eis vedamos kilnaus tikslo –  už mamų emocinę sveikatą. Renginio organizatoriai –  visuomeninio projekto „Mama mums rūpi“ savanorės bei Lisabonoje gyvenanti jogos mokytoja ir mama Raimonda –  kviečia kartu įveikti 2,1 km. 

„Šis iššūkis yra puiki proga aktyviai praleisti laiką lauke ir tuo pat metu atkreipti dėmesį į opias mamų psichikos sveikatos problemas Lietuvoje. Kviečiame ateiti ne tik mamas, bet Ir jų šeimas“, – sakė organizatorės.

Pasak jų, ėjimas pasirinktas neatsitiktinai: tai tokia sporto forma, kuri yra nemokama ir pasiekiama bet kur gyvenančioms mamomis tapusioms moterims. Tyrimai rodo, jog reguliarus vaikščiojimas lauke gali padėti kovoti su pogimdyminiu laikotarpiu kylančiomis emocinėmis problemomis.

Tokį emocinės sveikatos gerinimo metodą išbandė ir sėkmingai savo gyvenime pritaikė ne viena moteris. Viena jų – prie ėjimo ir bėgimo iššūkio taip pat prisijungsianti Raimonda, šiuo metu gyvenanti Lisabonoje.

„Esu mama, kuri patyrė ne tik šviesią motinystės pusę. Atsistatyti po sunkių emocinių išgyvenimų man padėjo psichologas ir vyro palaikymas. Tačiau, ieškodama kaip sau padėti, supratau, jog taip pat be galo svarbu judesys, mankštos, sportas ir meditacija,“ – sako viena iš iššūkio idėjos autorių Raimonda, kuri kovo 12-ąją Lisabonoje bėgdama ketina įveikti ne 2,1 km, bet 21 km.

Pasak organizatorių, renginys unikalus ne tik savo misija, bet ir tuo, jog vienu metu vyks skirtinguose miestuose ir, kaip jau minėjo Raimonda, net užsienyje.

Prisijungti moterys ir jas palaikantys žmonės gali Vilniuje, Kaune, Radviliškyje, Panevėžyje, Jonavoje, Gargžduose.

„Kai išgirdau Raimondos istoriją, ypatingai tą dalį apie fizinės veiklos įtaką emocinei gerovei, galvoje iškart toptelėjo: „Juk tikrai taip ir man panašiai buvo!“. Prisiminiau save, kai daugiau nei prieš 4 metus, pirmą kartą tapau mama. Mano pačios tiek fizinė, tiek emocinė būsena pradėjo ženkliai gerėti, kai bet kokiu oru bent valandai išeidavau su vežimu į lauką. O ir vėliau niekas nepasikeitė: buvimas lauke ne kartą yra išsaugojęs mano nervines ląsteles, kai leidau dienas su „todleriu“ ir aktyviu kūdikiu. Tad labai nuoširdžiai kviečiu sekmadienį (03.12) su vaiku ar be jo susitikti Kauno Ąžuolyno parke. 12 val. Tuo pat metu Raimonda startuos Lisabonoje ir bėgs 21 km, o mes pasivaikščiokim 2,1 km“, – kvietė Kaune ėjimo ir bėgimo iššūkį rengianti ir jame dalyvausianti „Mama mums rūpi“ savanorė Rūta Daukšienė.

Svarbiausias renginio tikslas – surinkti lėšas, kurios bus skirtos psichologinio atsparumo ugdymo užsiėmimams mamoms. Tikimasi surinkti bent 500 eurų.

Paramą galima skirti ne tik renginyje, bet ir bet kada internetu: https://contribee.com/mama-mums-rupi/project/332

Detalios informacijos apie vietas, kur skirtinguose miestuose startuos „Ėjimo ir bėgimo iššūkis už mamų emocinę sveikatą“, ieškokite socialiniame tinkle „Facebook“. Taip pat „Mama mums rūpi“ interneto puslapyje www.mamamumsrupi.lt ir iniciatyvos „Facebook“ paskyroje https://www.facebook.com/mamamumsrupi

Iššūkio startas – 12 val.

Skaityti visą pranešimą