Seimo opozicija siūlo Vyriausybei tarpininkauti dėl Vilniaus vairuotojų streiko

Prieš 1 metus 74

Seimo opozicija siūlo Vyriausybei tarpininkauti dėl bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) vairuotojų streiko, apsvarstyti tiesioginio valdymo galimybę.

30 opozicijai priklausančių parlamentarų įregistravo rezoliucijos projektą, kuriuo Vyriausybė būtų kviečiama „imtis tarpininkavimo žingsnių randant greičiausią įmanomą sutarimą“ tarp profesinės sąjungos ir Vilniaus miesto savivaldybės valdomos įmonės.

Rezoliucija taip pat siūloma Vyriausybei apsvarstyti galimybę užsitęsus vairuotojų streikui dėl susidariusios situacijos įvesti tiesioginį valdymą Vilniaus miesto savivaldybėje. Opozicija rezoliuciją nori pateikti ketvirtadienį Seimo posėdyje.

Pasak jos, užsitęsęs streikas įrodo, kad Vilniaus miesto ir savivaldybės įmonės vadovai nėra pajėgūs išspręsti problemos ir susitarti su vairuotojų profsąjunga, o kelias savaites sutrikusi viešojo transporto teikimo paslauga sukelia daugybę nepatogumų ir brangiai kainuoja visiems miestiečiams.

„Akivaizdu, kad miesto vadovui susidariusi situacija nėra prioritetas, keletą metų iki streiko ir streikui tęsiantis jis taip ir nesurado laiko susitikti su vairuotojais, išgirsti jų reikalavimus ir pabandyti susitarti dėl savivaldybės darbuotojų, o ir visų miestiečių gerovės“, – opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ pranešime cituojamas jos seniūnas Lukas Savickas.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius trečiadienį paskelbė, kad ieškodamas išeities dėl „Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojų streiko konsultuosis su premjere Ingrida Šimonyte bei socialinės apsaugos ir darbo ministre Monika Navickiene. Anot jo, VVT streikas tampa išbandymu visai Lietuvai.

Nuo gruodžio 5-osios vykstant VVT darbuotojų streikui bendrovės vadovybė ir profesinė sąjunga neranda bendro sutarimo dėl jo nutraukimo sąlygų, o pastarosiomis derybų dienomis iškilo streikuojančių darbuotojų atlyginimo klausimas.

Skaityti visą pranešimą