Seime – siūlymas darbdaviams aktyviau drausti darbuotojų pensijai

Prieš 1 metus 78

Seime pradedama aptarti idėja, kaip darbdaviai galėtų labiau finansiškai prisidėti prie darbuotojų pensijų kaupimo. 

„Tikrai turime įtraukti į sistemą darbdavius vienokia ar kitokia – privaloma ar skatinamąja prasme, ar mažinant jų mokamus mokesčius, ar kitaip. Sukurti sistemą, kad juos motyvuotų, kad jie iš tiesų turėtų tos paskatos tai daryti“, – trečiadienį Seimo Audito komiteto posėdyje tvirtino socialdemokratė Rasa Budbergytė.

„Nes viską palikti tik ant žmonių ir valstybės biudžeto pečių esant tokiai situacijai rinkoje, mano manymu...“ – pridūrė parlamentarė.

Pasak jos, dabar yra labai palankus metas priimti sprendimą ir stiprinti darbdavių dalyvavimą darbuotojų pensijų kaupime.

„Esant tokiai įtampai darbo rinkoje, kai darbdaviai sako, kad trūksta darbo jėgos, yra labai palankus momentas tą padaryti“, – teigė R. Budbergytė.

Anot jos, situacija, kai iš biudžeto pensijoms jau skiriama daugiau negu „Sodra“ skiria lėšų individualiai pensijos daliai, kelia nepasitenkinimą.

Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijos vadovas Tadas Gudaitis pranešė, kad dabar Lietuvoje tik 1,2 proc. darbdavių savo lėšomis prisideda prie darbuotojų pensijų kaupimo.

Skaityti visą pranešimą