Šeima grįžo į karo nusiaubus namus Charkive: netrūko ašarų ir apsikabinimų

Prieš 1 metus 89

„Esu labai laiminga. Pagaliau grįžtame namo“, – sakė ukrainietė Sviatlana.

Jau pirmosiomis karo su Rusija savaitėmis moters gimtasis Zalimano kaimas Ukrainos Charkivo regione atsidūrė kryžminėje ugnyje. Praėjo šeši mėnesiai, ir, Ukrainos pajėgoms išstūmus okupantus, vietos šeimos pagaliau grįžta namo.

„O, motoroleris sveikutėlis. Nėra dujų, nėra vandens, nėra elektros, nieko. (žurnalistas klausia: kaip dabar gyvensite?). Turime krosnelę. Ant jos gaminsime, ja ir šildysimės“, – kalbėjo moteris.

Vienai iš šeimos kaimynių Sviatlanai Dovženko kaimas dabar pilnas labai skausmingų prisiminimų.

„Čia palaidotas mano vyras, žuvo netoliese namų“, – sakė ji.

Jos kaimynė Olena Ivanova papasakojo, kad kaimynas žuvo, kai šrapnelis perdūrė jo plaučius.

„Prasidėjo apšaudymas. Vyras buvo netoliese, nedelsęs parkrito ant žemės, o Dovženkos vyras to nepadarė. Jį pražudė šrapnelis. Mano vyras sakė, kad kaimynas atsistojo, paėjo kelis žingsnius, dar pasakė, kad viskas gerai, ir parkrito. Mano vyras matė, kad jis apsipylęs krauju, kraujas purslais tryško iš pradurtų plaučių“, – pasakojo O. Ivanova.

„Suvyniojome jį į kilimą ir pagal galimybes palaidojome“, – pridūrė ji.

Rusija neigia besitaikanti į civilius taikinius, o kaltinimus karo nusikaltimais ir žmogaus teisių pažeidimais vadina šmeižto kampanija.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą