Scholzas: remsime Ukrainą tiek, kiek reikės

Prieš 1 metus 62

Ukraina gali pasikliauti, kad ir toliau teiksime finansinę, humanitarinę paramą, tai pat ginklus – tol, kol reikės“, – sakė jis penktadienį žurnale „Focus“ paskelbtame interviu.

Vokietija esą yra viena šalių, kuri labiausiai padeda Ukrainai. Tai apima ir ginklų tiekimą.

Anot O. Scholzo, Ukrainai perduotos savaeigės haubicos ir „Gepard“ tankai labai efektyvūs. Kancleris taip pat paminėjo daugkartinio naudojimo raketų paleidimo sistemas ir oro gynybos sistemą „Iris-T“.

O. Scholzas teigė nenorįs spėlioti, kiek karas dar truks, tačiau pabrėžė: „Rusija šio karo nelaimės.“ Ir negali būti panaudotas branduolinis ginklas. Tai esą nedviprasmiškai nurodė tarptautinė bendruomenė.

Paklaustas, ar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra karo nusikaltėlis, O. Scholzas sakė: „Karas Ukrainoje pažeidžia visas tarptautinės teisės taisykles, o Vladimiras Putinas atsakingas už šį karą. Ten įvykdyti neįtikėtinai žiaurūs karo nusikaltimai. Mes padėsime išaiškinti šiuos nusikaltimus, identifikuoti kaltuosius ir patraukti atsakomybėn.“

Dabartinė Rusijos strategija kare, anot O. Scholzo, neveikia. Rusų karių mėginimai nuožmiomis raketų atakomis palaužti ukrainiečių pasipriešinimo dvasią, nepaisant siaubingų sugriovimų, neveiksmingi. „Ir Rusijos lūkestis, kad nauja pabėgėlių banga gali susilpninti Europos šalių paramą, yra klaidingas“, –kalbėjo kancleris. Tačiau esą neaišku, kokias išvadas Rusija daro dėl savo nesėkmių.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą