Savo šansais Čempionų lygos atrankoje tikintys žalgiriečiai: mūsų niekas nebegąsdina

Prieš 1 metus 72

Vilniaus „Žalgiris“ pradeda galimai istorinę kovą su Švedijos klubu. Į antrąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą patekęs sostinės klubas sieks peržengti „Malmo“ komandos barjerą ir mažiausiai užsitikrinti vietą UEFA Konferencijų lygos grupių etape.

Vilniečiai sutinka gerai pažįstamus varžovus. „Žalgiris“ su „Malmo“ ekipa Čempionų lygos atrankoje sutiko sąlyginai neseniai – 2015 metais. Tuomet pirmosios rungtynės Malmėje baigėsi lygiosiomis 0:0 ir tai suteikė vilčių „Žalgirio“ gerbėjams prieš atsakomąjį susitikimą. Vis dėlto antrąjį mačą po atkaklios kovos Vilniuje 1:0 laimėjo varžovai.

Trys tų rungtynių dalyviai atstovauja komandoms iki šiol – tai žalgirietis Mantas Kuklys, švedas Oscaras Lewicki ir norvegas Jo Inge Bergetas.

Rungtynėse nedalyvavo, bet jas atsimena „Žalgiriui“ diriguojantis Vladimiras Čeburinas ir vartininkas Edvinas Gertmonas. Abu žalgiriečiai nesižvalgo atgal ir tikisi sėkmingo scenarijaus šiais metais.

„Malmo“ – gera, aukšto meistriškumo komanda, – įsitikinęs E. Gertmonas. – Manau, kad mūsų šansai yra nemaži, matėme, kad „Malmo“ turi problemų, tad bandysime jomis pasinaudoti.“

„Analizavome „Malmo“ komandą, žinome, kaip ji žaidžia. Aišku, kad stipriausia jos pusė – puolimas. Jie turi keletą probleminių vietų, kuriomis bandysime pasinaudoti“, – teigė V. Čeburinas.

Į Vilnių atvykęs „Malmo“ komandos treneris Milošas Milojevičius teigė, kad „Žalgiris“ – į rezultatą orientuota komanda, kuri neturi vienos išreikštos žaidimo sistemos.

V. Čeburinas į tokį pasisakymą sureagavo gana šaltai: „Aš manau, kad kiekvienas treneris orientuojasi į rezultatą. Pergalė yra svarbiausia.“

Tiesa, treneris, nors ir pažymėjęs, kad šiuo metu Švedijos lygoje penktą vietą užimanti „Malmo“ komanda turi pažeidžiamų vietų, teigė, kad „Žalgiris“ turės labai rimtai pakovoti

„Mūsų niekas nebegąsdina. Įveikėme pirmąjį barjerą, tad žinome, kad kiekviename etape bus vis stipresnis varžovas. Suprantame, kad nebus lengva ir prieš „Malmo“. Tačiau atsakingai ruošiamės rungtynėms ir darysime viską, kad nenuviltume sirgalių“, – kalbėjo V. Čeburinas.

Vieną varžovą iš „Rennes“ laikų prisimenantis E. Gertmonas sako, kad pirmosios rungtynės Vilniuje turės didžiulę reikšmę tolesnėje kovoje.

„Varžovai tikrai nėra geriausioje savo formoje, todėl jaučiame, kad turime šansų“, – pridūrė „Žalgirio“ vartininkas.

„Žalgiriui“ pergalė antrajame atrankos etape automatiškai atvertų duris į UEFA Konferencijų lygos grupių varžybas. Pirmadienį po ištrauktų burtų taip pat paaiškėjo, kad trečiajame Čempionų lygos atrankos etape Lietuvos čempionai, įveikę švedų barjerą, susikautų su Belfasto „Linfield“ (Šiaurės Airija) ir „Bodo/Glimt“ (Norvegija) poros laimėtoju.

V. Čeburinas sako burtais nesidomintis: „Net nežinau, kokie burtai. Nematau tikslo žiūrėti toli į priekį, dabar koncentruojamės tik šioms rungtynėms, o toliau jau pamatysime.“

„Žalgiris“ ir „Malmo“ pirmąsias rungtynes antradienį nuo 19 val. žais LFF stadione. Atsakomasis komandų susitikimas bus žaidžiamas liepos 27 d. Malmėje.

Skaityti visą pranešimą