Savaitgalio laukimas keleiviams Vilniuje prailgs: į gatves neišvažiuos 55 suplanuoti autobusai, kai kurie reisai – itin reti

Prieš 1 metus 70

„Susiekimo paslaugos“ (JUDU) pranešė atnaujinusios penktadienio popietės viešojo transporto tvarkaraščius streiko metu. Tą padarius paaiškėjo, jog į gatves išvažiuos 55 autobusais mažiau, nei priklauso pagal streiko tvarkaraštį.

„Profsąjunga, organizuojanti darbuotojų streiką, nevykdo teisinio įsipareigojimo užtikrinti 50 proc. tvarkaraščių. Situacija nuolat keičiasi, VVT bendrovė einamuoju metu ieško vairuotojų, galinčių užtikrinti svarbius maršrutus, tačiau situacija mieste ir toliau išlieka komplikuota. Kiti vežėjai, dėl kitų savo įsipareigojimų, šio trūkumo padengti negali“, – skelbia JUDU.

Apie nepatogumus perspėjo ir Vilniaus miesto savivaldybė. „Nepasitikrinę tvarkaraščių www.stops.lt, neikite pro duris!!! Net ir tai negarantuoja, kad sulauksite autobuso. Trečdalis autobusų neišvažiavo į vakarinę pamainą, todėl vakarinio piko metu daugelio autobusų išvykimai bus itin reti“, – informavo savivaldybė.

JUDU skelbia, kad gruodžio 16 d. antroje dienos pusėje:

  • rečiau važiuos: 2G, 3G, 5G, 6G, 5, 24, 31, 33, 34, 36, 49, 52, 53, 74, 87, 115 maršrutų autobusai.
  • itin retai važiuos: 1G, 10, 18, 40, 46, 50, 69, 76 maršrutų autobusai.

VVT skelbia, kad administracijos ir darbuotojų profesinės sąjungos derybos dėl streiko nutraukimo ir toliau tęsiasi.

Skaityti visą pranešimą