Sąrašas plečiasi: IBA turnyrus boikotuos dar keturios šalys

Prieš 1 metus 51

Pasaulio bokso ringe toliau kaista situacija – prie Tarptautinės bokso federacijos (IBA) renginius boikotuoti apsisprendusių JAV, Lietuvos ir Airijos prisidėjo dar keturios šalys, skelbia „insidethegame.biz“.

Čekijos, Kanados ir Švedijos bokso federacijos ignoruos visus šiais metais vyksiančius IBA vyrų ir moterų turnyrus, o Didžioji Britanija – tik moterų.

Pirmieji apie boikotą paskelbė JAV ir Airijos atstovai, netrukus apie priimtą sprendimą pranešė ir Lietuvos bokso federacija.

Visos minėtos šalys nėra patenkintos dabartiniu IBA prezidentu Umaru Kremliovu ir jo vykdoma politika. IBA neseniai nusprendė sugrąžinti Rusijos ir Baltarusijos boksininkus į oficialias varžybas ir leisti jiems varžytis po savo šalių vėliava.

„Negalime su tuo susitaikyti, – pareiškė Čekijos bokso federacijos prezidentas Marekas Šimakas. – Asociacijai vadovauja rusas, kuris palaiko labai artimus ryšius su Putinu, o viską apmoka „Gazprom“. Blogiausia, kad Europa yra maža, o jo įtaka yra visame pasaulyje. Didžiausia problema, kad kai kurios valstybės leidžiasi būti paperkamos“.

U. Kremliovas, komentuodamas JAV sprendimą boikotuoti pasaulio čempionatą, pareiškė: „Šis sprendimas nepriklauso patiems sportininkams. Nė vienas pasaulio sporto administratorius ar politikas neturi teisės atimti iš sportininkų jų svajonės tapti pasaulio čempionais. Boksininkai šiam sportui skiria visą savo gyvenimą, o administratoriai ir politikai ateina ir išeina. Tie, kurie taip elgiasi su mūsų sportininkais, yra blogesni už hienas ir šakalus, jie pažeidžia sporto ir kultūros vientisumą. Raginu visus kolegas išvalyti savo organizacijas nuo tokių hienų, nes kitaip jų pavadinti negaliu.“

Skaityti visą pranešimą