Sapiegų parke sužibo šimtai lempučių

Prieš 11 mėnesius 67

Nuo šiol Sapiegų parko lankymas tamsų vakarą tapo dar jaukesnis – parke sužibo šimtai lempučių. Vilniaus Sapiegų parke įsikūrusio “Tech Park” skvere sukurta šviečiančių medžių instaliacija. Iki gegužės 7 dienos miesto gyventojai ir svečiai kviečiami pavasario vakarus leisti parke ilgiau ir jaukiau.

Šios iniciatyvos autorės – keturios Vilnius Tech universiteto Kūrybinių industrijų fakulteto studentės. Merginų teigimu, Sapiegų parkas – daug potencialo turinti vieta, tačiau jos resursai ne visada yra išnaudojami. Sapiegų parkas jau yra žinomas dėl konferencijų ir kitų renginių. Tai Antakalnio bendruomenės viena lankomiausių vietų. Bet pasikalbėjus su bendraamžiais, išgirdome dažną nuomonę, jog parkuose sutemus, apskritai, lankytis nejauku ir neįdomu. Taip kilo idėja šviesų pagalba sukurti traukos objektą. Šviesa – paveiki materija. Tai kiekvieno kūrybinio projekto pamatas. Šviesa padeda žmogui kurti jaukumą, saugumą ir net laimę.

Kaip pasakoja pačios studentės: ,,Norėjome sukurti patraukliąvietą, kur būtų smagu ateiti šiltą pavasario vakarą ne tik šeimoms su vaikais, bet ir jaunimui. Šiame parke ir pačioms tenka retkarčiais apsilankyti, tačiau pastebėjome, kad tamsiuoju paros metu, parkas tampa kiek niūrus. Šioje vietoje ypač matėme perspektyvą nušviesti medžius šimtais lempučių ir tokiu būdu sukurti naują traukos centrą Antakalnyje.”

Pačios studentės šios idėjos nebūtų galėjusios įgyvendinti be remėjų pagalbos. Lempučių grožį kūrė “CHOCO decolight” bei “Techzity”, kurie prisidėjo prie kūrybinės idėjos išpildymo ir įgyvendinimo.

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą