Š.Jasikevičius – tarp ESPN kandidatų imtis darbo NBA

Prieš 1 metus 116

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) tarpsezoniu naujų strategų ieškos bent trys komandos – Los Andželo „Lakers“, Šarlotės „Hornets“ ir Sakramento „Kings“.

ESPN išdėliojo kandidatus, kurie gali debiutuoti vyriausiojo trenerio poste. Tarp jų paminėtas ir Šarūnas Jasikevičius.

Straipsnyje primenama, kad lietuvis jau pretendavo į postus Memfio „Grizzlies“ ir Toronto „Raptors“ klubuose. Jis įvardijamas kaip vienas talentingiausių Europos strategų, jau pirmajame sezone laimėjęs Ispanijos pirmenybes su Barselonos „Barcelona“.

Lietuvis vertinamas kaip charizmatiškas lyderis, toliau šlifuojantis savo įgūdžius ir besidalinantis meile žaidimui kaip treneris iš prigimties. Tiesa, jam galimybė į NBA keltis veikiausiai atsiras tolimesnėje ateityje.

Taip pat išskiriamos kai kurių NBA klubų trenerių asistentų galimybės – Kevino Youngo (Fynikso „Suns“), Darvino Hamo (Milvokio „Bucks“), Darko Rajakovičius (Memfio „Grizzlies“), Chrisas Quinnas, Malikas Allenas (abu – Majamio „Heat“), Jarronas Collinsas (Naujojo Orleano „Pelicans“) ar Willas Hardy (Bostono „Celtics“).

Šalia Š.Jasikevičiaus kaip tamsieji arkliukai įvardinami karjerą NCAA baigęs Jay‘us Wrightas ar pirmąja moterimi vyriausiojo trenerio kėdėje tapti pretenduojanti Dawn Stanley.

Anksčiau kasmetiniais straipsniais ESPN numatė ne vieną iškilsiantį strategą, 2014-aisiais prognozuodami gerą karjerą Steve‘ui Kerrui, 2016-aisiais – Nickui Nurse‘ui ir kitiems.

„Bružas ir Pulkovskis“: LKL reguliaraus sezono apdovanojimai –blogiausiai dirbantis klubas, MVP, labiausiai nuvylę krepšininkai, geriausias treneris, didžiausią pažangą padaręs atletas, geriausias naujokas ir „Kylanti žvaigždė“

Skaityti visą pranešimą