„Ryto“ pergale pelnyta pavadinęs Ulanovas: nebuvome pakankamai geri

Prieš 1 metus 76

Kauno „Žalgirio“ (7-1) komanda LKL pirmenybėse patyrė pirmą nesėkmę, kai sekmadienį 85:89 pralaimėjo Vilniaus „Rytui“ (5-3). Kauniečių kapitonas Edgaras Ulanovas po mačo pripažino, kad varžovai laimėjo pelnytai, o „Žalgirio“ žaidėjai tiesiog nebuvo pakankamai geri laimėti šį mačą.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ nuo varžovų buvo pabėgęs 13 taškų persvara (45:58), tačiau jos neišlaikė. Nepaisant šios persvaros ir neblogos pirmosios rungtynių pusės, „Žalgirio“ kapitonas pripažino, kad net ir tuo metu jo komanda nežaidė gerai.

„Bendrai paėmus, tikriausiai, pelnytai jie nugalėjo. Nebuvome mes šiandien geri iš tikrųjų net ir pirmoje pusėje, kai turėjome persvarą. Nepaisant to, kad 25 minutes, ar kiek ten, buvome priekyje, kažkaip trūko energijos, laikėmės daugiau ant patirties rungtynėse.

Kažkiek neatsistatėme turbūt ir emociškai po penktadienio. Bet teisintis taip būtų kvaila, nes žinojome, kad taip gali būti. Žinojome, kad bus sunku, kad mes šiek tiek pavargę, kad reikės ekstra pasiruošti savo galvas, savo kūnus. Galbūt kažkas ir per mažai davė dėmesio. Iš kitos pusės, taktinės, reikėjo kitokių sprendimų šiandien, kurių nebuvo“, – po pralaimėjimo kalbėjo E. Ulanovas.

Anot „Žalgirio“ puolėjo, rungtynių pabaigoje „Žalgirio“ žaidėjams jau trukdė nuovargis, dėl kurio kentėjo ir sprendimai aikštėje: „Jie žaidė su puikiu palaikymu, buvo daug emocijų. Nežaidėme mes gerai. Pirma pusė jau nebuvo gera. Pabaigoje, kai dar labiau pavargome, sprendimai buvo dar prastesni. Kamuoliu nesidalijome, forsavome, metimai neparuošti buvo. Nepadarėme, ko reikėjo šiandien pergalei.“

„Ryto“ ekipą į priekį tempė 6 tritaškius pataikęs ir 34 taškus surinkęs Marcusas Fosteris. Tačiau E. Ulanovo nuomone, ne tritaškiai buvo didžiausia bėda „Žalgirio“ gynybai.

„Didžiausia bėda ta, kad jis praeidavo į dešinę pusę ir su kontaktu įmesdavo iš po krepšio. Tritaškiai, sakykime, jei įmeta atšokęs – jam buvo tiesiog gera diena. Neatiduoti tada reikia prasiveržimo, per daug jam leidome veržtis. Žinojome, kad jis gerai užbaigia su kontaktu. Tiek, kiek jis įmetė po prasiveržimų, labiausiai mums kirto, o tritaškiai tikrai buvo ir sudėtingi“, – gynybą prieš varžovų lyderį vertino E. Ulanovas.

Dėl FIBA lango „Žalgiris“ kitas rungtynes LKL žais tik po dviejų savaičių – lapkričio 20 d. išvykoje su „Pieno žvaigždėmis“. Tiesa, lapkričio 10 d. laukia išvyka į Vilerbaną ir mačas su ASVEL ekipa Eurolygoje.

Skaityti visą pranešimą