„Rytą“ ant pečių tempęs Fosteris – apie varžovų sirgalius ir likusius sezono tikslus

Prieš 1 metus 67

Marcusas Fosteris darė viską, kad Vilniaus „Rytas“ išvengtų antro pralaimėjimo per dvi dienas, tačiau ir jo benefiso neužteko.

Lietuvos čempionai Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto savaitgalį užbaigė kovą dėl trečiosios vietos pralaimėdami 88:91 (21:18, 21:29, 14:23, 32:21) Panevėžio „Lietkabeliui“.

M. Fosteris puolime buvo sunkiai sustabdomas ir pelnė ne tik 35 taškus, bet ir surinko 37 naudingumo balus. Tačiau žaidėjais po dvikovos patvirtino, kad nors individualus pasirodymas teikia kažkiek džiaugsmo, tačiau čia į KMT finalo ketvertą jis vyko su viena mintimi – laimėti trofėjų.

„Įvyko tai, kas vyksta jau visą sezoną. Padarėme smulkias klaidas, nebuvome pakankamai kieti, bandėme grįžti į rungtynes. Mes visada bandydami atsitiesti žaidžiame geriausią savo krepšinį. Kitoje sezono pusėje mes turime parodyti, kad galime dominuoti ir pirmaisiais kėliniais.

Aš supratau šių rungtynių svarbą. Žinoma, atvažiavome čia laimėti KMT taurės, bet tas neįvyko. Žaidėme prieš principinius varžovus, tai visada prideda papildomos motyvacijos“, – patikino M. Fosteris.

Amerikietis pripažino, kad po dviejų pralaimėjimų iš eilės nusivylimo netrūksta, tačiau reikia „Ryto“ komandos dar laukia keli svarbūs sezono tikslai.

„Šios dvi rungtynės nebuvo pačios geriausios mums. Tačiau tai tikrai nėra žemiausias mūsų taškas. Sezoną pradėjome blogiau. Šis savaitgalis tikrai yra nusivylimas, bet dar laukia svarbi sezono dalis. Turime progą laimėti LKL, turime progą patekti į FIBA čempionų lygos TOP-8 etapą. Laukia rinktinių langas, turime persigrupuoti ir ruoštis kitai sezono daliai“, – sakė M. Fosteris.

„Ryto“ legionierius taip pat pakomentavo ir jo tautiečio suspendavimą.

„Visada sunku prarasti žaidėjus. Kalbėjausi su juo, tačiau tai yra jo situacija, negaliu daug kalbėti. Bet tikrai mums jo trūksta“, – teigė M. Fosteris.

Po dvikovos „Ryto“ gynėjas sutiko su mintimi, kad vilniečių ekipa sulaukė daug priešiškumo „Šiaulių“ arenoje.

„Beprotiška, girdėjau, kad esame labiausiai nekenčiama komanda. Matysime tuos visus kitų komandų sirgalius dar šį sezoną ir turėsime galime įrodyti, kad jie klysta“, – vylėsi M. Fosteris.

Skaityti visą pranešimą