Rusų pareigūnams karas nė motais – atostogauja Meksikoje ir siunčia linkėjimus tautiečiams

Prieš 1 metus 41

Rusijos visuomenė ir valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ vadovybė pasmerkė mažiausiai du Rusijos regionų pareigūnus, kurie karo metu socialiniuose tinkluose paskelbė įrašus apie savo atostogas užsienyje ir siuntė „linkėjimus“ iš paplūdimių, skelbia „The Moscow Times“. 

Praėjusią savaitę vietos žiniasklaidoje buvo plačiai išplatintas vaizdo įrašas, kuriame Kursko srities, kuri ribojasi su Ukraina, regioninio parlamento narys Maksimas Vasiljevas, geriantis kokteilį ir siunčiantis „linkėjimus“ savo tautiečiams iš paplūdimio Meksikoje. Tai sukėlė greitą kitų vyriausybės pareigūnų reakciją.

„Mane, kaip ir tūkstančius mano tautiečių, supykdė ši vaizdo žinutė“, – rašė Kursko gubernatorius Romanas Starovoitas „Telegram“ žinutėje, paskelbtoje netrukus po to, kai vaizdo įrašas išplito.

„Gyvename pasienio regione ir tai kelia papildomų reikalavimų visų valstybės pareigūnų darbui ir elgesiui... Taip, esu labai supykęs“, – pridūrė jis.

„Vieningosios Rusijos“ generalinis sekretorius Andrejus Turčakas pavadino deputato postą „veidmainystės ir nežmoniškumo viršūne“ ir paragino M. Vasiljevą bei jo žmoną pasitraukti iš partijos.

M. Vasiljevas, kuris parlamente posėdžiauja kaip nepriklausomas deputatas ir nėra „Vieningosios Rusijos“ narys, kritiką, kurios sulaukė, pavadino nepagrįsta ir perdėta.

Iš tiesų M. Vasiljevas neigė apskritai paskelbęs vaizdo įrašą, kuris, pasak jo, nebuvo skirtas viešam naudojimui. Jis dėl nutekinimo kaltino Vakarų Ukrainos atstovą, su kuriuo draugavo prieš Rusijos invaziją.

Rusijos šiaurinės Vologdos srities regiono deputatas Denisas Dolženko paskelbė nuotrauką iš neseniai vykusių atostogų Dubajuje. D. Dolženko taip pat sulaukė papeikimo, o A. Turčakas pažadėjo jį pašalinti iš partijos, į ką deputatas atsakė, kad jis vis tiek nėra „Vieningosios Rusijos“ narys, todėl negali būti pašalintas.

Telegramo kanalo „Sota“ duomenimis, D. Dolženko buvo pastebėtas Dubajuje su Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu dukra Ksenija Šoigu.

LRT.lt primena, kad ‚The Insider“ anksčiau paskelbtas tyrimas rodė, kad Rusijos pareigūnų, kuriems galioja sankcijos, vaikai ir giminaičiai atostogauja užsienyje.

Skaityti visą pranešimą