Rusų okupantus Chersone apėmė panika: jau kreipėsi į Maskvą

Prieš 1 metus 91

„Panika tvyro visoje Chersono srityje, labiausiai kankina išdavikus (arba, kaip vadiname mes, kolaborantus) – „valdžią“, kuriai priklauso Saldo, Buliukas, Stremojusovas ir visi Maskvos paskirti saugumiečiai... Rusijos armijos karinės bazės Chersone sunaikinimas tapo okupantų panikos lūžio tašku: faktiškai pačiame Chersono centre buvo sunaikintos nacionalinės gvardijos kareivinės su visa vadovybe, su visu jų štabu. Skubos tvarka pradėta visų kolaborantų ir saugumiečių evakuacija iš srities administracijos pastato“, – sakė S. Chlanas.

Pasak jo, pastaroji savaitė pažymėta labai tiksliu ir kryptingu Rusijos atsargų naikinimu visoje srities teritorijoje.

Labai daug tokių slėptuvių ir saugyklų sunaikinta Nova Kachovkos rajone. Vienas iš pirmųjų smūgių sunaikino daugiau nei tūkstantį tonų salvinės ugnies sistemos sviedinių, detonacija truko visą dieną. Kitos atakos niekais pavertė atsargas, išslapstytas kone visoje srities teritorijoje. Okupantai vylėsi, kad persikels į kairįjį krantą ir ten galės sutelkti atsargas ir techniką, tačiau ta viltis žlugo, pasėdama nemenką paniką.

Pirmasis Saldo pasirodymas viešumoje po savaitę trukusios tylos įvyko tik liepos 20-osios rytą – po raketinės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakos prieš Antonivkos tiltą. Mūsų ginkluotosios pajėgos užtikrintai naikina priešo logistikos objektus, jie nebegali pasislėpti, mūsų artilerija gana sėkmingai naikina jų atsargas. Todėl tas rusų įsitikinimas, kad „Rusija čia visiems laikams“, liko viso labo propagandiniuose plakatuose, nes dabar visi paprasčiausiai panikuoja“, – kalbėjo S. Chlanas.

Chersono srities tarybos vadovo pirmasis pavaduotojas Jurijus Sobolevskis sakė, kad okupacinė Chersono srities „valdžia“ bando bet kokia kaina rasti būdą, kaip sujungti du Dnipro upės krantus – šiuo metu svarstomas pontoninio tilto variantas. Problemų Rusijos pajėgoms kilo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms apgadinus jiems strategiškai itin svarbų Antonivkos tiltą.

„Pažeidimai iš tiesų tokie rimti, kad okupantai jau kreipėsi pagalbos į Maskvą, kad būtų surasti archyviniai minėtojo tilto planai ir būtų parengti dokumentai remonto darbams. Kol kas reikalai su tilto projekto dokumentais nejuda, o be jų taip greitai pradėti darbų nepavyks“, – pareiškė jis.

Anot J. Sobolevskio, Antonivkos tiltas tiek Ukrainai, tiek Rusijos Federacijai yra prioritetinis tikslas, nes rusai jį aktyviai bando apginti priešraketinės gynybos sistemomis.

Yra dar vienas variantas kirsti upę, bet jis nepatogus dėl sudėtingo privažiavimo, juo nepavyktų operatyviai perkelti sunkios technikos ir amunicijos.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą