Rusijos žiniasklaida: saugumo tarnybos rengiasi saugoti Putiną nuo perversmo

Prieš 1 metus 60

Spalio 26 d. Maskvos centre pasirodė karinė įranga ir ginkluoti vyrai. Kaip paaiškino Rusijos federalinė apsaugos tarnyba (FSO), atsakinga už šalies vadovų apsaugą, vyko planuotos pratybos, skirtos „neutralizuoti teroristines grėsmes“. Tačiau Rusijos opozicinis leidinys „The Insider“ rašo, kad saugumo aparate vyksta gilesni pokyčiai.

Leidinio žiniomis, FSO pereina prie veikimo karo sąlygomis, rengiasi atvejams, kai priešas išnaudotų žiniasklaidą, socialinius tinklus, religines organizacijas, net hipnozę, psichiką veikiančias priemones ar „kasdieninius objektus“. Todėl saugumo generolai planuoja vykdyti specialias injekcijas, kassavaitines treniruotes, kolektyvines keliones į kulto vietas, identifikuoti esą nestabilius ir neadekvačius FSO pareigūnus.

„The Insider“ šaltinių teigimu, už šią programą atsakingas generolas Aleksandras Komovas, kuris atidžiai klausosi ir astrologų pranašysčių.

— (((Tendar))) (@Tendar) October 26, 2022

Leidinys gavo ir slaptą juodraštinį „Planą moraliai, psichologiškai paremti FSO operacijų direktorato perėjimą nuo taikos prie karo meto veikimo“.

Plane numatyta, kad jei Rusijoje įvyktų perversmas, kai kurie Kremliaus gynėjai gali jaustis „depresuoti, apatiški, neužtikrinti dėl savo vadovų veiksmų teisingumo, jausti baimę ir nerimą dėl savo gyvybių“, todėl siūloma šiems pareigūnams taikyti „kontrgrasinimus, kontrveikimą, iniciatyvos perėmimą“ ir kitas priemones.

Armed soldiers and armored personnel carriers spotted outside the Federation Council building in Moscow

Traffic on Bolshaya Dmitrovka is blocked, Avtozak Live reported.

UPD: Military equipment was brought to the center of Moscow because of the FSO exercises.

/1 pic.twitter.com/mP3vL5WPil

— Lew Anno Yieretz Israel (@anno1540) October 26, 2022

„The Insider“ šaltiniai teigia, kad jau anksčiau buvo sugriežtintos apsaugos priemonės Kremliuje, paskirti nauji vadovai ir skirtingų tarnybų pareigūnai testuoja saugumo darbuotojų mėginius, tardo juos dėl politinės ištikimybės.

Kai Rusijoje prasidėjo protestai dėl invazijos Ukrainoje, vėliau V. Putino paskelbtos mobilizacijos, jie neišaugo į masinius neramumus, kurie būtų sukėlę grėsmę Kremliaus režimui. Todėl dalis Vakarų analitikų pabrėžia, kad V. Putiną iš valdžios gali pašalinti viena Kremliaus politinių grupuočių.

Skaityti visą pranešimą