Rusijos URM: JAV turi teisę užtikrinti savo ambasados Kyjive saugumą

Prieš 1 metus 106

ELTA

2022 m. gegužės 23 d. 13:59

aA

JAV turi teisę suderinusios su Kyjivu nusiųsti į Ukrainą jūrų pėstininkų savo ambasados saugumui užtikrinti, bet jų veiksmai neturi peržengti diplomatinės misijos apsaugos mandato ribų.

Karas Ukrainoje. Gegužės 21-oji

Karas Ukrainoje. Gegužės 21-oji

Tai pirmadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Andrejus Rudenka, praneša „Interfax“.

„Kiekviena šalis turi teisę užtikrinti savo ambasados saugumą tomis jėgomis, kurios suderintos su Kyjivu. Bet jei tai peržengs šio mandato ribas, kils klausimų“, - sakė žurnalistams A. Rudenka.

Anksčiau leidinys „The Wall Street Journal“ pranešė, kad JAV kariškiai ir diplomatai svarsto galimybę nusiųsti specialiųjų pajėgų karių į Kyjivą saugoti ten vėl atidarytos šalies ambasados. Laikraščio žiniomis, į Ukrainos sostinę norima permesti kelias dešimtis Amerikos kariškių.

Amerikos diplomatines atstovybes visame pasaulyje paprastai saugo JAV jūrų pėstininkai. Pasak laikraščio, dėl jų misijos Ukrainos sostinėje tariasi Pentagono ir Valstybės departamento atstovai.

„The Wall Street Journal“ pažymi, kad net ir toks Amerikos kariškių atsiradimas Kyjive būtų eskalacija turint omenyje ankstesnius JAV prezidento Joe Bideno pareiškimus, jog Vašingtonas nesiųs kariškių į Ukrainą. Šiuo metu JAV diplomatinę misiją Ukrainos sostinėje saugo Valstybės departamento Diplomatų saugumo tarnybos pareigūnai.

JAV ambasada Kyjive atnaujino darbą gegužės 18 d.

ELTA

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Įvertink šį straipsnį

Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.

Skaityti visą pranešimą