Rusijos TV eteryje protestavusią prodiuserę Ovsianikovą sulaikė policija, kaltinama kariuomenės diskreditavimu

Prieš 1 metus 80

Sekmadienį Rusijos policija buvo sulaikiusi buvusią valstybinio TV kanalo prodiuserę Mariną Ovsianikovą, kuri kovą išgarsėjo į tiesioginį eterį išėjusi su karui prieštaraujančiu plakatu. Dabar moteriai pateikti kaltinimai „diskreditavus“ Rusijos kariuomenę, praneša „The Moscow Times“.

Oficiali moters suėmimo priežastis nebuvo nurodyta, tačiau prieš kelias dienas ji surengė demonstraciją, kai stovėjo prie Kremliaus, laikydama karą ir Vladimirą Putiną kritikuojantį plakatą.

„Marina buvo sulaikyta“, jos komanda pranešė moters „Telegram“ paskyroje. „Nėra informacijos, kur ji“. Pateiktose nuotraukose matyti, kaip pareigūnai ją lydi į baltą autobusiuką, moteris sulaikyta, kai važiavo dviračiu.

M. Ovsianikovos advokadas Dmitrijus Zachvatovas patvirtino suėmimo faktą Rusijos valstybinei agentūrai „RIA Novosti“ ir pabrėžė, kad sulaikymas, jo nuomone, yra susijęs su jos protesto veiksmais.

Policiija M. Ovsianikovą paleido praėjus 3 valandoms po sulaikymo. Ji sakė, kad yra kaltinama Rusijos kariuomenės „diskreditavimu“ per praėjusią savaitę vykusį opozicijos aktyvisto, buvusio savivaldybės vadovo pavaduotojo Iljos Jašino teismą. Jame moteris dalyvavo kartu su kitais žurnalistais ir aktyvistais, taip reikšdamos palaikymą I. Jašinui.

Penktadienį M. Ovsianikova paskelbė savo nuotrauką „Telegram“ kanale, kurioje stovi netoli Kremliaus ir laiko plakatą, smerkiantį V. Putiną kaip „žudiką“.

„Avtozak Live“ kanalas, sekantis sulaikymus Rusijoje, teigia, kad M. Ovsianikovai gresia iki 50 tūkst. rublių (870 eurų) bauda.

M. Ovsianikova išgarsėjo, kai kovą Pimojo kanalo „Vremia“ laidos metu išėjo į eterį, laikydama plakatą „Karui ne“. Tačiau dalis Rusijos opozicijos kritikavo ją, kad moteris metų metus dirbo Kremliaus ruporui.

Po protesto tiesioginiame TV eteryje jai buvo skirta bauda, moteris išėjo iš darbo, tuomet išvažiavo iš Rusijos, kurį laiką dirbo Vokietijos leidinyje „Die Welt“, bet neseniai paskelbė grįžtanti į Rusiją, kad išspręstų ginčą dėl savo vaikų priežiūros.

Skaityti visą pranešimą