Rusijos pasienio regionuose atsirado ženklai, žymintys slėptuves nuo bombų

Prieš 1 metus 62

Rusijos pasienio su Ukraina regionų miestuose atsirado ženklai, ženklinantys slėptuves nuo bombų, praneša nepriklausomas rusų leidinys „Holod“. 

Vien gruodį Belgorodo mieste rusų pareigūnai tikisi iškabinti virš 700 ženklų. Miesto meras Valentinas Demidovas teigia, kad nurodymai, kaip pasiekti slėptuves nuo bombų yra „antras etapas“ rengiant visuomenę gybai, rašo „The Moscow Times“.

„Pirmajame etape mes patikrinome kiekvieną vietą, kuri gali atlikti šią funkciją ir dokumentavome atsakomybes už slėptuvių būklės priežiūrą“, – nurodė V. Demidovas.

Vietos gyventojai pastebėjo naujus ženklus, nurodančius slėptuves nuo bombų, ir Rostove prie Dono, esančiame už 150 km į rytus nuo okupuoto Ukrainos Mariupolio miesto. Rusijos Saugumo taryba dar balandį įsakė atlikti slėptuvių nuo bombų patikrinimus pasienio su Ukraina gyvenvietėse.

Rusijos pasienio regionų pareigūnai tvirtina, kad gyvenvietės buvo apšaudytos dronais, raketomis ir artilerija. Dėl šių atakų rusų pareigūnai kaltina Ukrainos pajėgas.

Tačiau slėptuves žymintys ženklai montuojami ir tolimesniuose regionuose, tarp jų ir Sibire.

Lapkričio pradžioje Rusijos pareigūnai pradėjo viešai neskelbtą kampaniją, kurios metu tikrina, taiso ir valo visoje šalyje dar sovietmečiu įrengtas slėptuves nuo bombų, jos buvo nenaudojamos nuo pat Šaltojo karo laikų.

Skaityti visą pranešimą