Rusijos karas prieš Ukrainą. Zelenskis teigia, kad į kai kurias Ukrainos teritorijas perkeliamos papildomos rusų pajėgos

Prieš 1 metus 79

275-oji Rusijos karo prieš Ukrainą diena. Didžiosios Britanijos gynybos ministras Benas Wallace`as ragina Ukrainą „išlaikyti spaudimą, išlaikyti tempą“ ir tęsti puolimą žiemą, kad galėtų pasinaudoti savo pranašumais mūšio lauke, rašo „The Daily Beast“.

„Atsižvelgiant į ukrainiečių pranašumus mokymuose, ekipuotėje ir aukštą kariuomenės kokybę prieš demoralizuotus, prastai apmokytus ir prastai aprūpintus rusus, Ukrainai būtų palanku išlaikyti judėjimo dinamiką žiemos metu“, – pabrėžia jis.

B. Wallace`o teigimu, Ukrainos kariuomenė jau gavo 300 000 komplektų žieminių uniformų.

„Jie turi 300 000 vienetų žiemos kovinių komplektų iš tarptautinės bendruomenės – tai svarbus bet kokios žiemos puolimo poreikis“, – pabrėžė jis.

Leidinys „Forbes“ skelbia, kad Rusija nuo vasario pabaigos karui prieš Ukrainą išleido 82 milijardus dolerių (apie 79 mlrd. eurų). Tai ketvirtadalis jos metinio biudžeto.

Bet Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sako, kad situacija fronte sudėtinga, bet yra krypčių, kuriomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošiasi judėti į priekį. V. Zelenskis taip pat teigia, kad Rusija į kai kurias Ukrainos teritorijas perkelia papildomų pajėgų.

„Matome, kad okupantai bando mesti papildomų pajėgumų, ir darome viską, kad juos likviduotume“, – tvirtino Ukrainos vadovas.

Rusijos aneksuotame Kryme esančiame Armiansko mieste buvo aktyvuotos oro gynybos sistemos, pranešė rusų agentūra TASS.

275-oji Rusijos agresijos Ukrainoje diena

  • Ukrainos prezidentas teigia, kad Rusija į kai kurias Ukrainos teritorijas perkelia papildomų pajėgų;
  • „Forbes“ skelbia, kad Rusija nuo vasario pabaigos karui prieš Ukrainą išleido 82 milijardus dolerių;
  • Rusijos aneksuotame Kryme esančiame Armiansko mieste buvo aktyvuotos oro gynybos sistemos, pranešė rusų agentūra TASS;
  • Jungtinė Karalystė (JK) perduos Ukrainai dar vieną paramos paketą, kurio tikslas – padėti šiai šaliai ištverti artėjančią žiemą;
  • JK gynybos ministras Benas Wallace`as ragina Ukrainą „išlaikyti spaudimą, išlaikyti tempą“ ir tęsti puolimą žiemą, kad galėtų pasinaudoti savo pranašumais mūšio lauke.

Apie ketvirtadienio įvykius skaitykite čia.

Skaityti visą pranešimą