Rusijos karas prieš Ukraina. Zelenskis: dėl elektros tiekimo problemų kenčia daugiau nei 6 mln. namų ūkių

Prieš 1 metus 79

276-oji Rusijos karo prieš Ukrainą diena. JAV karo studijų instituto analitikai skelbia, kad pranešimai apie prastai aprūpintą Rusijos mobilizuotą personalą skaido Rusijos informacinę erdvę. O penktadienį Rusijos prezidentas klaidingai pristatė susitikimą su 18 moterų, užimančių įtakingas pareigas Rusijos politinėje srityje, kaip atvirą diskusiją su mobilizuotųjų motinomis.

Analitikai teigia, kad susitikimu akivaizdžiai bandyta numalšinti mobilizuotųjų artimųjų nepasitenkinimą ir tikrų motinų bei žmonų grupių kreipimusis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad dėl elektros tiekimo problemų vis dar kenčia daugiau nei šeši milijonai namų ūkių. Pasak V. Zelenskio, pagrindinis šios ir ateinančių dienų rūpestis yra kuo greitesnis energijos atkūrimas, o po trečiadienio Rusijos atakų sistema jau stabilizuota ir elektros neturinčių žmonių skaičius sumažėjo perpus.

276-oji Rusijos agresijos Ukrainoje diena

  • Ukrainos prezidentas teigia, kad dėl elektros tiekimo problemų kenčia daugiau nei 6 mln. namų ūkių;
  • TATENA paskelbė, kad visos Ukrainos atominės elektrinės vėl gali prisijungti prie tinklo;
  • Iš Chersono ligoninės evakuojami pacientai, per apšaudymus čia žuvo 15 žmonių;
  • NATO vadovas pareikė, kad „Vladimiras Putinas patiria nesėkmes Ukrainoje, todėl elgiasi vis brutaliau“;
  • „Forbes“ skelbia, kad Rusija nuo vasario pabaigos karui prieš Ukrainą išleido 82 milijardus dolerių;
  • Rusijos aneksuotame Kryme esančiame Armiansko mieste buvo aktyvuotos oro gynybos sistemos, pranešė rusų agentūra TASS;
  • Jungtinė Karalystė (JK) perduos Ukrainai dar vieną paramos paketą, kurio tikslas – padėti šiai šaliai ištverti artėjančią žiemą;
  • JK gynybos ministras Benas Wallace`as ragina Ukrainą „išlaikyti spaudimą, išlaikyti tempą“ ir tęsti puolimą žiemą, kad galėtų pasinaudoti savo pranašumais mūšio lauke.

Penktadienį Ukrainos valstybinė elektros tinklų operatorė „Ukrenerho“ pranešė, kad šalies energetikos sistemoje elektros trūkumas vis dar siekia 30 proc., palyginus su vartojimo poreikiais.

Žemiau pateikiamas naujausias ISW sudarytas teritorijų Ukrainoje kontrolės žemėlapis:

NEW: Reports of poorly supplied Russian mobilized personnel are dividing the #Russian information space, exposing the tension between milblogger mobilization narratives, #Wagner Group narratives, and actual Russian efforts to alleviate morale issues. https://t.co/PEHbSJeJUl pic.twitter.com/Dic0kJpY8V

— ISW (@TheStudyofWar) November 26, 2022

Apie penktadienio įvykius skaitykite čia.

Skaityti visą pranešimą