Rusijos karas prieš Ukrainą. Skelbiama apie Rusijos apšaudytą gimdymo skyrių, žuvo kūdikis

Prieš 1 metus 62

273-oji Rusijos karo prieš Ukrainą diena. Atrodo, Kremlius deda pamatus melagingos vėliavos informacijai Belgorodo apskrityje (Rusijos teritorijoje), taip siekdamas vėl pelnyti visuomenės palankumą karui, nurodo JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Kremliaus propagandistai ėmė svarstyti, kad Ukrainos pajėgos siekia įsiveržti į Belgorodą, kiti rusų šaltiniai ėmė eskaluoti temą, kad rusams reikia susigrąžinti Kupjansko (Charkivo apskrityje) kontrolę, kad taip būtų minimalizuota ukrainiečių smūgių grėsmė.

Rusų pareiškimai apie ukrainiečių smūgius Belgorodui yra absurdas ir gali būti naudojami tik išgąsdinti Rusijos visuomenę, kad ji remtų karą. Ukraina neturi strateginių interesų įsiveržti į Rusiją ir pajėgų tai daryti tokiu mastu. Tokios absurdiškos spekuliacijos apie fantastinę Ukrainos invaziją gali būti ir dalis Kremliaus pastangų įtikti karą palaikančiai nacionalistinei bendruomenei.

Rusų karo tinklaraštininkai jau anksčiau kaltino Kremlių ir Gynybos ministeriją negebėjimu ginti Rusiją, taip pat ir naujai aneksuotų teritorijų. Tačiau vargu ar Kremlius sieks vėl įsiveržti į Charkivo regioną, kaip reikalauja nacionalistai.

273-oji Rusijos agresijos Ukrainoje diena

  • Ukrainos kariuomenė skelbia, kad Rusija bet kuriuo metu vėl gali surengti naujas raketų atakas;
  • Į Iraną vyksta Baltarusijos premjeras, jis aptars ekonominius ir saugumo ryšius;
  • Rusija susiduria su raketų tiekimo problemomis, stringa ir raketų gavimas iš Irano;
  • Kremlius rengiasi melagingos vėliavos operacijai Belgorode, pasienyje su Ukraina, taip sieks išgąsdinti Rusijos visuomenę ir pelnyti palaikymą karui, nurodo ISW analitikai;
  • Maskvos teiginiai, kad ukrainiečiai rengiasi įsiveržti į Belgorodą yra absurdiški, nurodo ISW analitikai.
  • Rusijos verbavimo pareigūnai toliau vykdo slaptą mobilizaciją;
  • Krymo okupaciniai pareigūnai yra vis labiau sunerimę dėl ukrainiečių smūgių;
  • Rusija raketomis apšaudė ligoninės gimdymo skyrių Zaporižios regione, žuvo kūdikis.

„Wagner Group“ savininkas Jevgenijus Prigožinas taip pat gąsdina pramanytos Ukrainos invazijos grėsme ir montuoja „Zasečnajos liniją“, kuri sustiprintų jo galią Rusijos pasienio regionuose.

Žemiau pateikiamas naujausias ISW sudarytas teritorijų Ukrainoje kontrolės žemėlapis:

— ISW (@TheStudyofWar) November 23, 2022

Apie antradienio įvykius skaitykite čia.

Skaityti visą pranešimą