Rusijos karas prieš Ukrainą. Naktį paskelbtas didelio masto oro pavojus, Lvivo srityje smogta kritinei infrastruktūrai

Prieš 1 metus 57

358-oji Rusijos karo prieš Ukrainą diena. Vasario 16-osios naktį visoje Ukrainoje buvo paskelbtas didelio masto oro pavojus. Kai kuriuose regionuose veikė priešlėktuvinė gynyba.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, Rusija raketomis apšaudė Lvivo sritį. Regioninės karinės administracijos vadovas Maksimas Kozyckis sakė, kad buvo smogta kritinei infrastruktūrai.

„Oro pavojaus metu buvo pataikyta į kritinės infrastruktūros objektą Lvivo srityje", – socialiniame tinkle „Telegram" parašė M. Kozyckis.

Žemiau pateikiamas ISW sudarytas teritorijų kontrolės Ukrainoje žemėlapis:

Russia’s costly military campaign in #Ukraine has likely significantly depleted #Russian equipment and manpower reserves necessary to sustain a successful large-scale offensive in eastern Ukraine.https://t.co/VGVhIP3NAd pic.twitter.com/SEFALNrWPw

— ISW (@TheStudyofWar) February 16, 2023

Kaip skelbia ISW, brangiai kainavusi Rusijos karinė kampanija Ukrainoje greičiausiai gerokai išeikvojo Rusijos įrangos ir karių atsargas, reikalingas sėkmingam plataus masto puolimui Rytų Ukrainoje.

Vasario 14 dieną Jeilio Visuomenės sveikatos mokyklos Humanitarinių tyrimų laboratorija paskelbė ataskaitą, patvirtinančią ISW vertinimą, kad Rusijos pareigūnai dalyvauja sistemingame ukrainiečių vaikų perauklėjime ir priverstiniame įvaikinime okupuotose teritorijose, rašo ISW.

Ataskaitoje teigiama, kad nustatytos 43 įstaigos, kuriose laikoma ne mažiau kaip 6 tūkst. ukrainiečių vaikų. Daugumoje įstaigų daugiausia dėmesio skiriama prorusiškam perauklėjimui, o kai kuriose vaikai priverstinai įvaikinami Rusijoje.

ISW mano, kad šios pastangos greičiausiai yra platesnės Rusijos etninio valymo kampanijos Ukrainoje dalis.

Apie trečiadienio įvykius skaitykite čia.

Skaityti visą pranešimą