Rusijos karas prieš Ukrainą: naktį bombarduotas Mykolajivas, ukrainiečiai tikina – užtikrintai žengiame link okupuoto Chersono

Prieš 1 metus 81

144-oji Rusijos karo prieš Ukrainą diena. Rusai okupuotų Ukrainos teritorijų gyventojams grasina deportacija. Šeštadienį pranešta apie Rusijos pajėgų smūgius raketomis Odesos miestui, sekmadienio naktį Mykolajivo mieste nugriaudėjo virtinė sprogimų, tačiau iš Ukrainos pusės skrieja ir geros žinios – kariuomenės atstovė teigia, kad šalies ginkluotosios pajėgos užtikrintai žengia Rusijos okupuoto Chersono link.

Prorusiškos laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų administracijos vietos gyventojams grasina deportacija, jei šie jų atžvilgiu pareikš kritiką.

Ukrainos pietiniame Mykolajivo mieste naktį nugriaudėjo virtinė sprogimų, skelbia „UNIAN“.

Pasak miesto mero Oleksandro Senkevičiaus, mieste įvyko apie dešimt stiprių sprogimų, kilo gaisras. Prieš tai mieste buvo girdimos oro pavojaus sirenos. Kol kas informacijos apie nukentėjusius žmones ir kitą žalą nėra.

Ukrainos kariuomenės atstovė teigia, kad šalies ginkluotosios pajėgos užtikrintai žengia Rusijos okupuoto Chersono link.

Interviu televizijai „Espresso TV“ Ukrainos pietinių karinių pajėgų atstovė Natalia Humeniuk sako, kad galbūt nėra judama taip greitai, kaip norėtųsi, tačiau tai vyksta tyliai, laikantis konfidencialumo, siekiant įsitvirtinti teritorijose ir tada paskelbti apie pergales.

Apie šeštadienio įvykius skaitykite čia.

Skaityti visą pranešimą