Rusijos „Avtovaz“ siūlo Iževsko darbuotojams 3000 eurų už išėjimą iš darbo savo noru

Prieš 1 metus 87

Didžiausia Rusijos automobilių gamintoja „Avtovaz“, kuri dėl sankcijų ir komponentų trūkumo sustabdė dalį gamybos, trečiadienį pranešė, kad Iževsko gamyklos darbuotojams siūlo vienkartinę maždaug 3000 eurų išmoką už savanorišką išėjimą iš darbo, skelbia „Reuters“.

Birželio mėnesį „Avtovaz“ atnaujino kai kurių populiarių „Lada“ modelių gamybą pagrindinėje savo gamykloje Togliatyje po to, kai pavasarį iš dalies ją sustabdė dėl sankcijų sukelto elektroninių dalių trūkumo.

Bendrovė, kurios ilgametis akcininkas Prancūzijos automobilių gamintojas „Renault“ gegužės mėnesį pardavė savo akcijų paketą Rusijos investuotojui, negalėjo atnaujinti „Lada Vesta“ modelio gamybos ir kovo mėnesį išsiuntė 3 200 darbuotojų iš savo Iževsko gamyklos centrinėje Rusijoje apmokamų atostogų.

Trečiadienį ji paprašė Iževske, maždaug 1 200 km į rytus nuo Maskvos esančiame mieste, kuriame gyvena apie 645 000 žmonių, dirbančių darbuotojų susirasti naują darbą bendrovėje arba išeiti iš jo apskritai abipusiu susitarimu.

Atsistatydinusiems bus pasiūlyta vienkartinė maždaug 5–7 vidutinių mėnesinių atlyginimų dydžio išmoka, arba maždaug 12 kartų didesnė už valstybės patvirtintą minimalų darbo užmokestį. Didžiausia išmoka sudarytų 183 348 rublius (apie 3200 eurų).

„Avtovaz“ pabrėžia, kad bendrovė neplanuoja vykdyti masinių atleidimų, o siūlomos komandos rėmimo priemonės yra grynai savanoriškos kiekvienam darbuotojui“, – teigiama bendrovės pranešime.

Rusijos automobilių pramonė, kuri yra labai priklausoma nuo iš užsienio gaunamų komponentų ir įrangos, nukentėjo dėl pasaulinio puslaidininkių trūkumo, o pastaruoju metu dėl karo Ukrainoje iš šalies išvyko tarptautiniai gamintojai.

Kadangi daugelis automobilių surinkimo gamyklų yra už Maskvos ribų, mažesniuose miestuose, Rusijos automobilių gamintojai mieliau nusprendė ne mažinti darbo vietų skaičių, o palikti darbuotojus mokamose atostogose arba sutrumpinti darbo laiką ir sumažinti atlyginimus.

Skaityti visą pranešimą