Rusijoje kalinčios Griner trenerė: jei tai būtų LeBronas, jis jau būtų namie?

Prieš 1 metus 88

Žymi JAV krepšininkė Brittney Griner ilgus mėnesius Rusijoje leidžia už grotų, o jos trenerė Fynikso „Mercury“ komandoje pareiškė savo nuomonę apie krepšininkės situaciją.

Priminsime, kad krepšininkė buvo vasarį sulaikyta Maskvos oro uoste ir apkaltinta bandymu į Rusiją kontrabanda įvežti hašišo aliejaus, skirto rūkyti elektroninėms cigaretėms. Penktadienį prasidėjo krepšininkės teismas.

Fynikso „Mercury“ komandos strategė Vanessa Nygaard po rungtynių su Los Andželo „Sparks“ ekipa pareiškė savo griežtą nuomonę dėl krepšininkės situacijos.

„Jei tai būtų LeBronas, jis jau būtų namie? Tai yra pareiškimas apie moterų vertę. Tai yra pareiškimas apie juodaodžių asmenų vertę. Tai yra pareiškimas apie homoseksualių asmenų vertę. Visi šie dalykai. Mes tai žinome, todėl tai skaudina šiek tiek labiau“, – kalbėjo „USA Today“ cituojama krepšinio trenerė.

Pirmadienį per savo atstovus 31-erių metų moteris perdavė JAV prezidentui laišką, kuriame teigia bijanti „kad liks čia amžinai“.

„Aš suprantu, kad turite labai daug rūpesčių, bet prašau, nepamirškite manęs ir kitų čia sulaikytųjų. Prašau, padarykite viską, kad grąžintumėte mane namo“, – rašė B. Griner.

ESPN praneša, kad nėra aišku, kokiu būdu B. Griner perduoda ranka rašytus laiškus iš savo kameros Maskvos kalėjime, bet tokių laiškų jau buvo ne vienas.

Amerikietė turi ją atstovaujančius advokatus ir pačioje Rusijoje, tačiau jos korespondencija yra stebima.

„Sėdėdama čia, Rusijos kalėjime, viena su savo mintimis, be savo žmonos, šeimos, draugų, olimpinių marškinėlių ar pasiekimų apsaugos, bijau, kad nelikčiau čia amžinai“, – rašo B. Griner.

Kaip skelbia BNS, Jungtinės Valstijos sako, kad Rusija „neteisėtai sulaikė“ 31-erių krepšininkę, ir paskelbė, kad jos atvejis perduotas Vašingtono specialiajam pasiuntiniui, atsakingam už įkaitų reikalus.

WNBA pareiškė, kad stengiasi sugrąžinti B. Griner namo.

Skaityti visą pranešimą