Rusijoje įkliuvo neįprasto kyšio reikalavęs pulkininkas

Prieš 1 metus 60

Skelbiama, kad pulkininkas Ivanas Mertviščevas vakarinio Maskvos Remankų rajono šauktinių reikalų pareigūnui pareiškė tikrinsiantis, kaip pastarajam sekasi tvarkytis su lapkričio 1 dieną prasidėjusiu rudeniniu šaukimu atlikti karinę prievolę.

Pulkininkas pagrasino: net jeigu visi dokumentai ir skaičiai bus tvarkingi, jis tikrai ras prie ko prikibti, antradienį rašė Rusijos dienraštis „Kommersant“.

I. Mertviščevas paaiškino, kad prieš tariamus nesklandumus užsimerks tik tuo atveju, jeigu gaus ne mažiau nei 70 tūkst. rublių (1122 Eur) kainuojančią skalbimo mašiną.

Tokio netradicinio kyšio reikalavimas paskatino nepavydėtinoje situacijoje atsidūrusį pareigūną pateikti skundą karinės žvalgybos departamentui.

Skalbimo mašina buvo nupirkta, tačiau, kai I. Mertviščevas atvyko jos pasiimti, buvo sulaikytas, jam pateikti kaltinimai reikalavus ir priėmus kyšį, dėl ko jis pripažino savo kaltę.

Pulkininkas stojo prieš 235-ąjį Maskvos karinį teismą. Kaip skelbia „Kommersant“, jam skirtas dviejų mėnesių namų areštas.

Rudeninis šaukimas į privalomąją karinę tarnybą Rusijoje buvo mėnesiu nukeltas, jis nesusijęs su daline mobilizacija, kurią rugsėjį paskelbė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Pastarosios tikslas – karui Ukrainoje surinkti mažiausiai 300 tūkst. karių.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą