Rusija pareiškė buvusi šokiruota žinių apie Baltarusijos užsienio reikalų ministro mirtį

Prieš 1 metus 65

Rusijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį išplatino pranešimą, kuriame pareiškė, kad ją šokiravo žinios apie Baltarusijos užsienio reikalų ministro Vladzimiro Makejaus mirtį, informuoja CNN.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija anksčiau šeštadienį paskelbė, V. Makejų mirtis ištiko „staiga“, tačiau nedetalizavo. Jam buvo 64-eri.

Rusijos URM tvirtino, kad V. Makejus, „kaip užsienio reikalų ministerijos vadovas, įnešė didžiulį indėlį stiprinant Rusijos ir Baltarusijos santykius“.

„Jis tarptautinėse platformose tvirtai ir efektyviai gynė Baltarusijos Respublikos interesus“, – pridūrė ministerija ir pareiškė, kad jo netektis yra „sunki ir neatitaisoma“.

Kaip rašė Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, V. Makejus pirmadienį turėjo susitikti su rusų užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Savo užuojautą V. Makejaus šeimai taip pat pareiškė Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

Baltarusija yra artima Rusijos sąjungininkė, leidžianti šiai šaliai naudotis savo teritorija vykdant invaziją į Ukrainą. Abi šios valstybės neseniai paskelbė kuriančios bendras regionines pajėgas, kurios bus dislokuotos Baltarusijos pasienyje su Ukraina. V. Makejus kaltino Kyjivą, neva šis rengia provokacijas prieš Baltarusiją, tačiau Ukraina tai griežtai neigė.

Skaityti visą pranešimą