Rusija išsiunčia Latvijos ambasadorių iš šalies

Prieš 1 metus 53

Rusijos užsienio reikalų ministerija skelbia, kad penktadienį buvo iškviestas Latvijos laikinasis reikalų patikėtinis dėl Rygos sprendimo sumažinti sumažinti savo diplomatinio atstovavimo Rusijoje statusą iki laikinųjų reikalų patikėtinių. Kaip skelbia „Ria Novosti“, Maskva nurodė Latvijos ambasadoriui per dvi savaites išvykti iš Rusijos.

Skelbiama, kad ministerija griežtai protestavo prieš Rygos sprendimą sumažinti savo diplomatinio atstovavimo Rusijoje statusą iki laikinųjų reikalų patikėtinių.

LRT.lt primena, kad Latvija pirmadienį pranešė paprašiusi Rusijos ambasadoriaus išvykti. Pranešimas pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai panašų žingsnį žengė Estija.

„Rusijos ambasadorius išvyks iki 2023-ųjų vasario 24-osios“, – teigiama Latvijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

„Sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad Rusija tęsia 2022-ųjų vasario 24-ąją pradėtą pilno masto karinę agresiją prieš Ukrainą, taip pat solidarizuojantis su Estija ir Lietuva“, – priduriama jame.

Lietuva diplomatinius santykius su Rusija pažemino balandį, reaguodama į žudynes Kyjivo priemiestyje Bučoje

Pasak Latvijos užsienio reikalų ministerijos, ji pranešė Rusijos ambasadoriui apie savo sprendimą „sumažinti savo diplomatinio atstovavimo Rusijoje statusą iki laikinųjų reikalų patikėtinių“.

Sprendimas priimtas praėjus kelioms valandoms po to, kai Talinas pareiškė iš šalies išsiunčiantis Rusijos ambasadorių, atsakydamas į tai, kad Maskva išsiuntė Estijos ambasadorių.

Skaityti visą pranešimą