Rusija dėl Ukrainos skelbia sankcijas 384 japonų parlamentarams

Prieš 1 metus 79

Rusija penktadienį uždraudė 384 japonų parlamentarams atvykti į savo teritoriją, taip reaguodama į Tokijo sprendimą prisidėti prie tarptautinių sankcijų Maskvai dėl jos invazijos Ukrainoje.

Rusijos užsienio reikalų ministerija į „juodąjį“ sąrašą įtraukė parlamentarus, kuriuos kaltina „užėmus nedraugišką, antirusišką poziciją, ypač reiškiant nepagrįstus kaltinimus mūsų šaliai dėl specialiosios karinės operacijos Ukrainoje“. Parlamentarų pavardės paskelbtos ministerijos interneto svetainėje.

Rusija liepos 1 dieną paskelbtu įsaku Japonijos dalį naftos ir dujų projekte „Sachalin 2“ Sachalino saloje Rusijos Tolimuosiuose Rytuose perdavė rusų operatorei.

Didžioji dalis pagal šį projektą pagaminamų suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) iki šiol būdavo tiekiama Japonijai.

Anksčiau Tokijas užsiminė, jog tikisi išsaugoti savo dalį, ir sakė, kad dalyvavimas šiame projekte yra svarbus jo energetiniam saugumui, nes Japonija yra labai priklausoma nuo iškastinio kuro importo.

Maždaug 8 proc. Japonijos SGD importo iki šiol sudarydavo rusiškos SGD.

Gegužės mėnesį Rusijos Užsienio reikalų ministerija paskelbė uždraudusi atvykti kelioms dešimtims japonų pareigūnų, įskaitant premjerą Fumio Kishidą, dėl Tokijo sprendimo prisidėti prie tarptautinių sankcijų Maskvai.

Skaityti visą pranešimą