Rugsėjo 1-oji Vilniaus rajono švietimo įstaigose: šypsenos ir margaspalvės gėlės žengiant į naujus mokslo metus

Prieš 1 metus 123

Minia susirinkusių vaikų ir jaunimo, kurių veiduose šypsenos, o rankose margaspalvės gėlės – taip tradiciškai naujus 2022-2023 mokslo metus pasitinka Vilniaus rajono mokiniai.

Kaip ir kiekvienais metais, Mokslo ir žinių dienos proga, pasveikinti mokinius, jų tėvus ir mokytojus į Vilniaus rajono švietimo įstaigas vyko Vilniaus rajono savivaldybės atstovai: savivaldybės merė Marija Rekst, mero pavaduotojos Teresa Demeško ir Liucijana Binkevič, administracijos direktorė Liucina Kotlovska, direktoriaus pavaduotojas Albert Narvoiš, Švietimo skyriaus bei kiti administracijos atstovai, seniūnijų seniūnai.

Turiningų ir sėkmingų mokslo metų mokiniams linkėjo ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) atstovaujantys Seimo nariai: Rita Tamašunienė bei Česlav Olševski.

Šiemet, nuo rugsėjo 1 d. planuojama, kad Savivaldybės švietimo įstaigose pradės mokytis 751 pirmokas. Preliminariai, iš viso naujų mokslo metų skambutis į rajono mokyklų 1-12 klases sukvietė daugiau nei 8, 3 tūkst. mokinių.


Su nauja mokslo metų pradžia pasveikinta Egliškių šv. Jono Bosko gimnazija

Mokslo ir žinių dienos proga Egliškių šv. Jono Bosko gimnazijoje lankėsi ir visą gimnazijos bendruomenę sveikino Savivaldybės merė Marija Rekst, mokyklos pedagogai bei personalas, mokinių tėvai ir artimieji.

Tradiciškai rugsėjo 1-oji prasidėjo šv. Mišiomis gimnazijoje, kurias laikė Vilniaus Šv. Dvasios parapijos klebonas kunigas Tadeuš Jasinki, Šventojo Jono broliai: tėvas Jurgis ir tėvas Wojciech.

„Be galo džiaugiuosi, kad šiandien tarp mūsų mokyklos sienų susirinko toks didelis besišypsančių veidų būrys. Dėkoju mokyklos personalui bei pedagogams už nuolatinį ir sudėtingą darbą, tėvams bei artimiesiems už bendradarbiavimą ir vaikų švietimo patikėjimą mums, Vilniaus rajono savivaldybei už nuolatinį bendradarbiavimą bei visiems, kurie čia susirinkę ir kurie šią akimirką yra su mumis mintimis bei malda – tariu „ačiū“, – kalbėjo mokyklos direktorius Zbignev Čech.

Į šventę atvykusi Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst pasveikino visą mokyklos bendruomenę bei pabrėžė, kaip svarbu yra bendradarbiauti siekiant kurti gerovę. „Tradiciškai ir iš visos širdies noriu pasveikinti kiekvieną čia susirinkusį. Noriu sveikinimo žodį tarti šiandien čia susirinkusiems mokytojams: linkiu Jums stiprybės, sveikatos bei kad Jūsų sudėtingas, bet kilnus darbas teiktų Jums kuo daugiau džiaugsmo. Pedagogas yra asmuo, kuris nusipelno daugiausiai pagarbos. Linkiu tėvams bendradarbiauti su mokytojais ne tik dėl tarpusavio, bet ypatingai dėl vaikų gerovės – juk tik bendradarbiaudami pasieksime geriausių rezultatų“, – pabrėžė Savivaldybės merė M. Rekst.

„Noriu padėkoti mokyklai ir jos kolektyvui. Ačiū Jums už tai, kad ne tik sugebate mokyti vaikus, bet ir suteikti jiems religinį, dvasinį išsilavinimą. Dėkoju visam gimnazijos kolektyvui, direktoriui ir pedagogams už tai, kad sugeba pritraukti į šią gimnaziją tiek mokinių, kad puoselėja ir skiepija vaikams krikščioniškąsias tradicijas. Mokiniams linkiu kuo gražiausios kelionės ir užsibrėžtų tikslų pasiekimo. Tėveliams dėkoju, kad pasitikite šios gimnazijos kolektyvu. Linkiu visiems mums taikos ir ramybės“, – mokyklos bendruomenę sveikino merė M. Rekst.

Atskiri dėkingumo žodžiai bei padėkos raštas už ypatingą darbą ir pasišventimą buvo skirti gimnazijos direktoriaus pavaduotojai Janinai Mozol, kuri šiemet atsisveikina su gimnazijos bendruomene ir palieka pedagogo darbą.

Po sveikinimų visiems pirmokams buvo įteiktos gražios kuprinės, kurias gimnazijai skyrė draugija „Wspolnota Polska“. Suskambus pirmam skambučiui, visi mokiniai išskubėjo į jaukias ir vaikų šurmulio išsiilgusias klases.


Rugsėjo 1-oji Rudaminos „Ryto“ gimnazijoje

Tradiciškai rugsėjo 1-oji kupina spalvingų kardelių žiedų, vaikų klegesio ir juoko. Šią dieną linksmai šurmuliuojanti minia sugužėjo į Vilniaus rajono Rudaminos „Ryto“ gimnazijos kiemą. Linksmais plojimais ir palaikymo šūksniais pasitiktas gausus pirmokų būrys nedrąsiai išsirikiavo  kartu su abiturientais – vieniems ši šventė pirma, kitiems – paskutinė. Gimnazijos bendruomenę pasveikino direktorius Ramūnas Maniuška, Vilniaus rajono merės sveikinimą perskaitė Vilniaus rajono savivaldybės administracijos merės patarėja Alina Bernatovič ir Tarybos sekretorė Elžbieta Jankovska, dovanas pirmokams įteikė SDG savanorės. Po nuoširdžių dvyliktokų ir pirmokų žodžių, skambios mokinių atliktos dainos visi nuskubėjo į klases pasidalinti atostogų įspūdžiais ir naujų mokslo metų lūkesčiais.

Skaityti visą pranešimą