Rugsėjo 1-ąją nustatyta prekybos alkoholiu pažeidimų (video)

Prieš 1 metus 109

Nuo 2006 m. Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatyme įtvirtintas draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais parduotuvėse rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių dieną. Todėl rugsėjo 1 d. Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento atstovais vykdė alkoholinių gėrimų prekybos kontrolę.

Iš keturių patikrintų ūkio subjektų Parko g., Džiaugsmo g., Pramonės g. ir Pylimo g., viena įmonė prekiavo alkoholiniais gėrimais neturint tam licencijos. Kitose įmonėse nustatyti prekybos alkoholiniais gėrimais prekybos taisyklių pažeidimai – dėl jų bus taikomos ekonominės sankcijos. Vienoje įmonėje dirbęs asmuo buvo neįformintas darbo sutartimi, šis tyrimas perduotas Valstybinei darbo inspekcijai.

Fiziniams asmenims pradėtos 6 administracinės teisenos, iš jų 2 – dėl viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimo iš viešojo maitinimo vietų Alkoholio kontrolės įstatyme draudžiamu laiku (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 4841 str.), 4 – dėl alkoholinių gėrimų vartojimo ar turėjimo, kai tai daro jaunesni negu dvidešimt metų asmenys (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 485 str.).

Vilniaus apskr. VPK inf.

Skaityti visą pranešimą