Rudaminos derliaus šventės akimirkos

Prieš 1 metus 116

Pirmas rugsėjo savaitgalis pradžiugino saulėtu oru, tad dvigubai linksmiau nusiteikę Rudaminos gyventojai ir svečiai rugsėjo 4 d. skubėjo į Rudaminos parką, kur vyko tradicinė derliaus šventė.

Derliaus šventė Rudaminoje tradiciškai prasidėjo iškilmingomis šv. Mišiomis Rudaminos Švč. Mergelės Marijos, Gerosios Patarėjos bažnyčioje, kurias celebravo parapijos klebonas kunigas Viktoras Bogdevičius. Tikintieji dėkojo Dievui už gausų derlių, o ūkininkams – už milžinišką jų triūsą.

Po šv. Mišių Rudaminos parke vyko šventinis koncertas. Organizatoriai pasirūpino itin turiningos meninės programos paruošimu. Atvykusius svečius linksmino liaudies dainų ir šokių ansamblis „Rudomianka“, Rudaminos akordeonistų orkestras „Ad libitum“, vokaliniais ansambliai „Ciechanowiszczanka“, „Kapela Kawalerów Podwileńskich“, solistės Aneta Jodkaitė ir Gabrielė Ždanovičiūtė, vokaliniai-instrumentiniai ansambliai „Bez słów“, „Kryzys Band“.

Šventės metu ypatingas dėmesys ir padėkos buvo skirtos tiems, kurių dėka ant mūsų stalų yra duona. Už itin sunkų darbą renginio metu buvo apdovanoti Rudaminos seniūnijos ūkininkai. Derliaus šventės dalyvius taip pat laukė ir mugė bei svetingi kiemeliai, kuriuose buvo gausu rankdarbių ir skanėstų.

Derliaus šventėje Rudaminoje dalyvavo garbingi svečiai: Vilniaus rajono savivaldybė merė Marija Rekst, Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujantis Lietuvos Respublikos Seimo narys Česlav Olševski, Rudaminos Švč. Mergelės Marijos, Gerosios Patarėjos bažnyčios klebonas kunigas Viktoras Bogdevičius, Tarybos nariai: Miroslava Klim, Edmund Šot, Savivaldybės administracijos, Rudaminos seniūnijos bei kitų seniūnijos įstaigų atstovai.

Nuoširdžiausius sveikinimus ir padėkas ūkininkams ir visiems renginio dalyviams skyrė Savivaldybės merė Marija Rekst bei Seimo narys Česlav Olševski.

Sekmadienį visi atvykę į Rudaminą puikiai praleido laiką skambant kolektyvų ir ansamblių muzikai bei kiemeliuose ragaujant skanėstų. Mažiausi derliaus šventės dalyviai daugiausiai laiko praleido ant batutų ir piešdami ant veidų mylimiausius herojus.

Rudaminos derliaus šventės organizatoriai: Lietuvos lenkų sąjunga, Vilniaus rajono savivaldybė, Rudaminos daugiafunkcinis kultūros centras ir Rudaminos seniūnija.

Organizatoriai dėkoja ūkininkams už didžiulį darbą ir pažangų ūkininkavimą, taip pat gausiai į šventę susirinkusiai ir puikiai laiką praleidusiai publikai.

Šaltinis vrsa.lt

Skaityti visą pranešimą