Romų vestuvės Vilniuje virto masinėmis muštynėmis su policija: į ligoninę teko vežti 7 triukšmadarius ir pareigūną

Prieš 1 metus 107

Vilniaus apskrities policija praneša, kad apie 23 val. gautas skundas dėl garsiai klausomos muzikos ir triukšmo privačioje valdoje Naujininkuose, Baltosios Vokės Sodų g. Neoficialiais duomenimis, ten vyko romų vestuvės.

Nuvykus patruliams, vienas iš triukšmadarių (gim. 1979 m.) pasipriešino policininkams, smogė pareigūnui kumščiu ir dūrė pirštu į akį. Į konfliktą įsikišo apie 10 vakarėlio dalyvių. Jie mušėsi su policininkais, grasino pareigūnus papjauti ir stūmė už vartų. Pareigūnams teko kviesti pastiprinimą, netrukus į konflikto vietą atskubėjo daugybė policijos ekipažų.

Galiausiai, numalšinus konfliktą, jo dalyvius teko gabenti į ligoninę. Į ligoninę Žalgirio g. nuvežtas vyras (g.1958) skundėsi, kad nukentėjo nuo policininkų. Suteikus pirmą pagalbą, jis nuvežtas į GMP ligoninę Lazdynuose. Ten pat nuvežti ir kiti per incidentą nukentėję žmonės – iš viso 6 vyrai (jauniausiajam 26 m., vyriausiajam – 61 m.) ir moteris (g. 1966 m.). Visi išleisti gydytis ambulatoriškai.

Vienas pareigūnas, suteikus medicininę pagalbą, gydosi namie, o kitas – medikų pagalbos atsisakė ir tęsė tarnybą.

Į areštinę uždaryti 6 įtariamieji, tarp jų - nepilnametis (gimęs 2004 m.). Jam nustatytas nežymus girtumas (0,08 prom.).

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą