Rinktinėje debiutuojantis G.Maldūnas: smagu, kad treneriai pastebėjo mano darbą, ne tik statistiką

Prieš 1 metus 50

Lietuvos rinktinė ir toliau rengiasi FIBA Pasaulio taurės atrankos rungtynėms prieš Vengriją.

Rinktinėje debiutuojantis Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ atstovas Gabrielius Maldūnas pasidžiaugė, kad treneriai įvertino statistikos protokole dažnai neatsispindinčius jo sugebėjimus.

„Smagu, kad KMT turnyrą baigėme geromis nuotaikomis ir pirmą kartą prisijungėme prie rinktinės stovyklos. Labai smagu, chebra draugiškai priėmė, viskas gerai, toliau tobulėsime. Netikėtas kvietimas, niekada neatstovavau Lietuvos rinktinei, smagu, kad treneriai pastebėjo mano darbą, ką galiu padaryti, ne tik statistiką, bet ir viską, ką moku. Tikrai labai smagu“, – teigė G.Maldūnas.

Paskutinysis prie rinktinės prisijungė Arnas Beručka, kuris neslėpė, kad toks šansas gerokai nustebino.

„Kai paskelbė dvyliktuką, nebesitikėjau, kad bus, sau ramiai ilsėjausi, palaikiau formą. Ryte susirinkome į komandinę treniruotę su „vilkais“ ir taip gavosi, kad po treniruotės treneris sako „ruoškis, tau paskambins treneris Kemzūra ir susidėliosi, kada tau treniruotę praneš“. Šiaip įspūdžiai geri, viskas puiku“, – džiaugėsi A.Beručka.

Alytaus „Wolves“ atstovas taip pat debiutuoja rinktinėje ir gali džiaugtis nauja patirtimi.

Jauduliukas buvo, nežinomybė, nes vis tiek deriniai nauji, sistema nauja, niekada „lange“ nesu buvęs. Manau, kad visai neblogai pavyko viską įsisavinti ir nesugadinau treniruotės. Manau, kad gal tokios psichologinės patirties, užtikrintumo, nes vis tiek čia rinktinė, „langas“ ir iš kiekvienos treniruotės su geriausiais, kurie galėjo atvykti, galima kažką pasisemti“, – teigė lietuvis.

Rinktinė jau ketvirtadienį, 19.30 val. Klaipėdos arenoje priims Vengriją, o sekmadienį svečiuosis Prancūzijoje.

Skaityti visą pranešimą