Rinktinei atrankose vadovausiantis Kemzūra – apie unikalų Wembanyama ir Kuzminsko patirtį

Prieš 1 metus 55

Kazį Maksvytį pasaulio čempionato atrankos langų metu prie Lietuvos rinktinės vairo pakeitęs Kęstutis Kemzūra kartu su rinktinės krepšininkais jau pluša treniruotėse Panevėžyje. 

Lietuvos rinktinė ruošiasi dar vienam atrankos langui, kurio metu lapkričio 11 d. Panevėžyje kausis su prancūzais, o lapkričio 14 d. išvykoje žais su Juodkalnija.

Kol kas šioje atrankoje savo grupėje lietuviai yra iškovoję 7 pergales ir patyrę tris pralaimėjimus ir K grupėje rikiuojasi pirmi. Iš kiekvienos grupės į pasaulio čempionatą pateks trys geriausios rinktinės.

„Visi atvyko, esame dėkingi, kad atsišaukė į mūsų kvietimus. Visi vyrai parodė norą atstovauti Lietuvai.

Esame nusiteikę kovingai. Žaisime namuose, kitų užduočių rinktinei nėra. Visada einame kovoti, tai yra minimumas, norime laimėti ir nugalėti. Kaip pasiseks? Tai yra sportas, darysime viską, kad pasisektų“, – Panevėžyje jau plušant Lietuvos rinktinei kalbėjo K. Kemzūra.

K. Kemzūros buvo paklausta, kodėl rinktinėje neatsirado vietos Arnoldui Kulbokai?

„Yra kiti pasirinkimai. Žinau, kad Arnoldas turi gerą statistiką, jam neblogai sekasi. Yra kiti pasirinkimai, šioje pozicijoje yra daug žaidėjų, kuriuos labiau matome tose rolėse. Išplėstiniame sąraše jis buvo, bet sprendimas toks yra“, – teigė strategas.

Beje, rinktinėje Deividą Gailių dėl ligos netikėtai pakeitė Mantas Rubštavičius.

„Mantas pakvietimą gavo avansu. D. Gailius susirgo, sužinojome tai tik sekmadienį.

Mantas yra vienas iš talentingiausių krepšininkų Lietuvoje, jo užduotis yra pasirodyti kuo geriau, tikime, kad jis mums šioje stovykloje padės, o mes su juo susipažinsime“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Tai strategui yra sugrįžimas prie pagrindinio Lietuvos rinktinės vairo po 10 metų pertraukos – K. Kemzūra atrankos langų metu rinktinės vyr. trenerio poste keičia K. Maksvytį.

Ar K. Kemzūra šiuo metu konsultuojasi su „Žalgirio“ strategu?

„Nesikonsultuoju, jo galva ir taip yra ištinusi, manau“, – juokavo K. Kemzūra.

Strategas išrikiavo 14 žaidėjų sąrašą, kuris kausis su prancūzais ir Juodkalnijos rinktine. Paskutinę minutę jame teko daryti ir pakeitimus – dėl ligos iškritusį Deividą Gailių pakeitė Mantas Rubštavičius.

„Netekome kai kurių žaidėjų, kurie jau atstovavo languose, bet dabar žaidžia „Žalgiryje“, Eurolygoje. Atėjo kiti, dabar išaušo jų valanda“, – komentavo K. Kemzūra.

Šio atrankos lango metu labiausiai patyrusiu rinktinės žaidėju tikriausiai bus Mindaugas Kuzminskas, o šio žaidėjo svarbą pabrėžė ir K. Kemzūra.

„Mindaugas tikriausiai yra labiausiai patyręs žaidėjas, stengsimės išnaudoti jo patirtį, manau, kad jis bus vienas iš mūsų kertinių žaidėjų“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Pranzūzijos rinktinėje rungtynėse prieš lietuvius debiutuos prancūzų super talentas Victoras Wembanyama.

„Jis yra unikalus, negaliu pasakyti, kad esu matęs tokio ūgio žaidėją, kuris taip juda. Jis yra kylantis ir geidžiamiausias už Atlanto. Po truputį galvojame, bet didesnis dėmesys yra į mus pačius. Turime susidėlioti rėmus, kažkiek atsižvelgiame į savo varžovus. Eigoje bandysime spręsti ir dėlioti gynybą prieš jį“, – teigė K. Kemzūra.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Arnas Velička, Mantas Rubštavičius, Eigirdas Žukauskas, Eimantas Bendžius, Gytis Masiulis, Gytis Radzevičius, Kristupas Žemaitis, Marekas Blaževičius, Margiris Normantas, Martynas Echodas, Mindaugas Girdžiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Regimantas Miniotas, Vaidas Kariniauskas.

Skaityti visą pranešimą