Rimtas pavojus: dėl dujų nuotėkio Vilniaus degalinėje 100 metrų spinduliu evakuoti žmonės

Prieš 1 metus 89

Penktadienio rytą vienoje sostinės degalinių į aplinką pradėjo tekėti dujos. Dėl kilusio pavojaus aplinkiniams atvykę ugniagesiai evakavo žmones 100 metrų spinduliu.

Kaip LRT.lt informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), pranešimas apie dujų nuotėkį Jankiškių g. gautas apie 9 val. 42 min.

Pagal turimą pirminę informaciją, degalinėje iš antžeminio rezervuaro į aplinką veržiasi mėlynos spalvos dūmai. Įtartas dujų nuotėkis.

„Atvykus ugniagesiams, iš antžeminio rezervuaro veržėsi dujos, jų sustabdyti nebuvo galimybės. Įtariama, kad buvo vožtuvo gedimas. Todėl buvo priimtas sprendimas išvesti žmones iš apsaugos zonos, kuri buvo nustatyta apie 100 metrų spinduliu nuo degalinės. Taip pat atjungtas elektros energijos tiekimas“, – portalui sakė PAGD atstovė Edita Zdanevičienė.

Įvykio vietoje eismą reguliuoja policija.

Apie 13 val. E. Zdanevičienė BNS sakė, kad gedimo pašalinti nepavyksta, dujų nuotėkis nėra sustabdytas, dujos perpumpuojamos į kitas talpas.

„Apsaugos zona padidinta iki 200 metrų. Tai nėra gyvenamasis, o pramoninis rajonas, yra biurų, įmonių. Žmonės iš jų išvesti į saugią zoną, apie 20 žmonių iš biurų ir kitur“, – sakė ugniagesių atstovė.

Po pietų policija pranešė, kad nuo atkarpoje nuo Titnago gatvės 19 iki Titnago 23 laikinai uždarė eismą.

„Apie eismo atnaujinimą informuosime papildomai“, – BNS sakė policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Skaityti visą pranešimą