Remigijus Šimašius: pagaliau Vilnius turi savo japonišką sodą

Prieš 1 metus 64

Vakar atidarytas Japoniškas sodas jau nemažai pritraukė smalsuolių dėmesio. Tuo tarpu dar vis Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius džiaugiasi, jog Vilnius pagaliau turi savo nuosavą Japonišką sodą.

„Tikri japoniški sodai kuriami dešimtmečiais ar net šimtmečiais, bet visada būna pradžia. Vilniuje nuo šiandien pradeda veikti Japoniškas sodas, kuris, esu įsitikinęs, čia gyvuos šimtmečius. Savaitgalį žada puikų orą – būtinai užsukę, jį rasite prie Žalgirio, Linkmenų ir Lvivo g. sankryžų.

Per dvi kadencijas atidarymų turėjau daugybę, bet šis vienas mieliausių širdžiai. Pažiūrėkite, į ką Vilniaus vystymo kompanijos ir Eikos statybos pastangomis pavertėme apleistą gamtos kampelį beveik pačiame miesto centre. Tiesa, nebuvo paprasta – reikėjo ir šiek tiek žemių atkovoti, kur tvoros buvo perslinktos tyčia ar netyčia, ir tinkamų akmenų visoje Lietuvoje surasti“, – savo Facebook paskyroja rašo Remigijus Šimašius.

20-ies japoniškų vyšnių alėja dalysis lankytojų dėmesiu su beveik 700 kitų čia pasodintų naujų medžių ir išsaugotais senaisiais brandžiais medžiais. Nauji želdinių masyvai kartu su krūmais kuria jaukias vidines sodo erdves ir tuo pačiu atskiria nuo intensyvios aplinkinės miesto infrastruktūros – statinių ir gatvių (sodas įkurtas prie Lvivo, Linkmenų ir Geležinio Vilko g. sankryžos). 

„Ką rasite Japoniškame sode? Tokiems sodams būdingą sausąją upę, sakuras, japoniškus tiltelius, vandens kaskadą, taką ant vandens, japoniškus karpius, vaikų žaidimų aikštelę ir net Fudži ugnikalnį simbolizuojantį kalnelį.

Ir dar geriau, kad taip suformavome ilgą žaliąją jungtį mieste, kurią galite išbandyti pėstute ar dviračiu: pradėję nuo Baltojo tilto pievos, keliaukite Linkmenų gatve, pro Japonišką sodą, tuomet per Neries senvagės parką iki pat Ozo parko. Šis maršrutas gali sudaryti rimtą konkurenciją Neries krantinių monopoliui“, – priduria Remigijus Šimašius.

Sauliaus Žiūros nuotr.
Sauliaus Žiūros nuotr.
Sauliaus Žiūros nuotr.
Sauliaus Žiūros nuotr.
Sauliaus Žiūros nuotr.
Sauliaus Žiūros nuotr.
Sauliaus Žiūros nuotr.
Sauliaus Žiūros nuotr.
Sauliaus Žiūros nuotr.

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą