Remigijus Šimašius: dėl nieko nesigailiu ir nelaikau, kad kažką padariau ne taip

Prieš 1 metus 68

Kadenciją baigiantis Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius nemano, kad dviejų savo kadencijų metu yra padaręs netinkamų sprendimų ar ėmęsis netinkamų projektų. Visgi, meras tvirtina, kad beveik visus darbus galėjo pradėti anksčiau, todėl šie būtų geriau įsibėgėję prieš kadencijos pabaigą.

„Iš tikrųjų nesigailiu dėl nieko, nelaikau, kad kažką padariau ne taip. Bet yra daug dalykų, kuriuos galvoju, kad galėjau pradėti anksčiau. Žinoma, visą laiką galima svarstyti, ar miestas buvo pribrendęs, ar aš buvau pribrendęs ir taip toliau. Bet norėtųsi, kad būčiau daug ką pradėjęs daryti anksčiau ir tai būtų geriau įsibėgėję“, – antradienį, savo išleistuvių vakaro metu, Eltai teigė R. Šimašius.

„Viską galėjau padaryti anksčiau: ar tai būtų atskiros statybos, ar urbanistinės transformacijos, ar švietimo, ar bet kokie kiti projektai”, – tvirtino jis.  

R. Šimašius tikino, kad abiejų kadencijų metu didžiausias tikslas buvo transformuoti Vilnių.

„Man iš tikrųjų labai norėjosi Vilnių pakelti. Žinoma, pirma, jį reikėjo ištraukti iš skolų ir nuo korupcijos valyti, tai buvo didžiausias iššūkis. Buvo ir kitų dalykų, kurie dabar atrodo užmarštyje. O paskui tikslas buvo daryti didžiulę transformaciją – tiek urbanistinę, tiek švietimo. Ir žaliąją bangą įvesti, ir visus finansinius, ir ekonominius dalykus keisti”, – sakė jis.

Politikas nelinko įvardinti kokio nors konkretaus projekto kaip savo kadencijos pasiekimo viršūnės. Anot jo, didžiausias pasikeitimas Vilniuje nuo 2015 metų – tai mąstymo sistemos ir naujų inovacijų priėmimas tarp vilniečių.

„Iš tikrųjų visą laiką stengiausi pabėgti nuo mąstymo atskirais objektais ir labiau stengiuosi eiti prie mąstymo sistemomis. Ir nors mes stovime Basanavičiaus aikštėje ir galime sakyti, kad čia pastatytas paminklas ir pertvarkyta aikštė, tai yra pasiekimas, bet iš tikrųjų man labiau patinka kalbėti apie tai, kad pasikeitė viso miesto kryptis. Ar kalbant apie žalumą, ar apie gatves, ar apie architektūros standartus, ar apie švietimo inovacijas, ar inovacijų politiką apskritai”, – aiškino R. Šimašius.

Remigijus Šimašius nuo 2015 metų dvi kadencijas ėjo miesto pareigas. Mero poste jį pakeis buvęs miesto vicemeras, konservatorius Valdas Benkunskas. Jis mero pareigas pradės eiti nuo balandžio 26 dienos.

Žygimantas Šilobritas (ELTA)

Nuotr.: Evaldo Čingos
Nuotr.: Evaldo Čingos
Nuotr.: Evaldo Čingos
Nuotr.: Evaldo Čingos
Nuotr.: Evaldo Čingos
Nuotr.: Evaldo Čingos
Nuotr.: Evaldo Čingos
Nuotr.: Evaldo Čingos
Nuotr.: Evaldo Čingos

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą