R.Kurtinaitis: apie J.Tayloro traumą bei rungtynių pabaigoje nuvylusius rinktinės žaidėjus

Prieš 1 metus 73

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse „Šiauliai“ namuose 107:102 pranoko Alytaus „Wolves“ komandą.

Po susitikimo vyriausiasis alytiškių treneris Rimas Kurtinaitis pabrėžė, kad rungtynių stilius nebuvo parankus jo ekipai.

„Gynėmės baisiai ir rungtynės buvo, kas daugiau įmes. Tai nėra mūsų stilius ir ne to, ko aš siekiau iš komandos. Deja, bet šiandien taip įvyko“, – kalbėjo strategas.

– Kodėl gavosi tokios puolimo rungtynės?

– Sunku pasakyti. Manau, kad pametėme koncentraciją gynyboje. Manęs tai netenkina. Jeigu nori laimėti – turi apsiginti, o ne mėtyti, kas daugiau įmes.

– Turėjote 12 taškų pranašumą. Kas nutiko, kad išbarstėte persvarą?

– Rungtynės vyksta 40 minučių ir normalu, kad varžovai grįžo. Žaidėjai nuo suolelio nesugebėjo išlaikyti skirtumo. Tai yra suolelio problema. Šiauliečiai žaidė gerai ir su geresne energija bei pasitikėjimu. Nesuprantu, kai mes turime 4 rinktinės žaidėjus, lieka pusantros minutes, pirmaujame 4 taškais ir padarome eilę klaidų. Negaliu to paaiškinti. Čia net ne krepšinis. Galiu paaiškinti technines klaidas, bet kai mūsų įžaidėjai praranda kamuolius, apie kokias strategijas galime kalbėti.

– J.Tayloras žaidė vos 9 minutes. Kas jam nutiko?

– Jį išvežė į ligoninę – Tayloras patempė raumenį. Tai gali būti didesnė problema nei pralaimėtos rungtynės.

– Turėjote gerą pergalių seriją. Kiek ši nesėkmė žalinga, o galbūt naudinga mobilizavimuisi?

– Pasakymas, kad kiekvienas pralaimėjimas priartina prie pergalės yra tik kalbos. Mes privalėjome laimėti šiandien. Jeigu mes norime būti kažkur arti finalo, mes privalome nugalėti komandas, kurios yra žemiau mūsų ir pasiimti papildomų taškų su „Rytu“, „Žalgiriu“. Jeigu pasiimame ten papildomą tašką, tai toks pralaimėjimas jį paverčia nuliniu. Žinome, kokia įtampa lentelėje ir kokia svarbi kiekviena pergalė.

Nugalėtojų vyriausiasis treneris Antanas Sireika buvo patenkintas auklėtinių kovingumu.

„Džiaugiuosi rezultatu ir žaidėjų susiklausymu bei protingu kovingumu. Retas atvejis, kai praleidome tiek daug tritaškių, bet laimėjome“, – akcentavo A.Sireika.

„Ilgoji pertrauka“: Filipinų pinigai, kur „Ryto“ papildymas, Ispanijos legionierių limitas, krepšininkų statusas darbo rinkoje, „Synergy“ niuansai ir lažybos

Skaityti visą pranešimą