Putinas susitiko su karių motinomis: vaišino jas uogomis ir aiškino, kad nesigaili pradėjęs karą

Prieš 1 metus 58

Penktadienį Rusijos valstybinės televizijos transliavo prezidento Vladimiro Putino susitikimą su tariamai Ukrainoje kariaujančių Rusijos karių motinomis. Jis joms pasakė, kad nesigaili pradėjęs vadinamąją „specialiąją karinę operaciją“, ir sakė, kad dalijasi jų kančiomis, rašo „The Guardian“.

V. Putinas karių motinoms sakė netikėti viskuo, ką jos mato per televiziją ar skaito internete, teigdamas, kad apie konfliktą skleidžiama daug „klastočių“.

Sėdėdamas su grupe motinų prie stalo su arbata, pyragais ir dubenėliais šviežių uogų, V. Putinas sakė, kad jis ir visa Rusijos valdžia „supranta ir dalijasi skausmu tų, kurie neteko savo sūnų kovojusių Ukrainoje“.

„Mes suprantame, kad niekas negali pakeisti sūnaus netekties, ypač motinai. Mes dalijamės šiuo skausmu“, – aiškino jis.

Jis sakė, kad nesigaili pradėjęs vadinamąją Rusijos „specialiąją karinę operaciją“ prieš Ukrainą, o karą pavadino „lūžio momentu, kai Maskva pagaliau pasipriešino Vakarų hegemonijai“.

Motinų komentarai per transliaciją nebuvo parodyti.

Susitikime su prezidentu dalyvavo ir profesionalių karių, ir į tarnybą pašauktų rezervistų motinos. Susitikimas surengtas prieš sekmadienį Rusijoje minimą Motinos dieną.

Putin for the first time meets with wives and mothers of Russian soldiers after numerous pleas from families trying to return their relatives home, complaining about lack of basic goods and the abysmal conditions, and some cases of mothers storming enlistment offices. pic.twitter.com/pCTlH5sx5T

— Mary Ilyushina (@maryilyushina) November 25, 2022

Šimtai tūkstančių rusų karių buvo pasiųsti į karą Ukrainoje, tarp jų jau yra ir rezervistų, kurie pašaukti per rugsėjį V. Putino paskelbtą mobilizaciją.

JAV vertinimu, abiejose pusėse žuvo arba buvo sužeista dešimtys tūkstančių kareivių.

Ukraina savo nuostolių viešai neskelbia. Rusija pastarąjį kartą rugsėjo 21 dieną pareiškė, kad žuvo 5 937 rusų kariai.

LRT.lt primena, kad nuo karo pradžios plito Rusijos karių motinų laiškai ir pasakojimai apie nepakeliamas rusų karių sąlygas. Jos skųsdavosi karių aprūpinimų – tiek amunicija, tiek maistu, tiek sąlygomis.

Skaityti visą pranešimą